HANDBAL – Echipa națională de tineret s-a făcut de râs în fața Danemarcei

508

Naţionala feminină de tineret (sub 20 de ani) a avut o zi de coşmar la Campionatul Mondial de handbal feminin din Ungaria. România a fost învinsă de Danemarca cu 42-23 (20-8), într-un meci din cadrul Grupei C. A fost şi cel urât eşec suferit de o naţională a României în handbalul feminin în ultimii ani la un turneu final. Pentru generaţia 98-99 a fost cu siguranţă cel mai drastic eşec de la înfiinţarea lotului.

Tricolorele au arătat ca o echipă învinsă încă după primele 10-15 minute. Danemarca a fost o echipă mai matură în exprimare încă de la început, iar după 11 minute s-a desprins deja la 7-2. Avantajul s-a dublat după alte 11 minute (16-6), iar pauză scorul era deja unul cu totul neaşteptat, 8-20.

România a arătat ca Paraguay în exprimare în prima parte, când a luat 20 de goluri, dar şi în a doua parte, când a „încasat” o altă porţie de 22 de goluri. Apărarea a fost inexistentă, iar poarta a încheiat cu 14%! Daciana Hosu şi Raluca Kelemen nu au avut nicio intervenţie, dar trebuie remarcat faptul că nici nu au fost ajutate de apărare.

Echipa condusă de Gheorghe Tadici a încheiat meciul la pământ, cu un 7 metri ratat de Tecar şi o forţare în atac. România a pierdut urât, dar este deja calificată în optimile de finală, indiferent de rezultatul de mâine cu Angola. Rămâne de văzut pe ce loc vor termina tricolorelor: cu cel puţin un egal în faţa Angolei îşi asigură locul 3 şi un meci cu Croaţia în optimi, în sens contrar vor da de Franţa.

România – Danemarca 23-42 (8-20)

Cristina Lung (7 mingi parate / 32 de aruncări), Raluca Kelemen (0/3), Daciana Hosu (0/14) – Alexandra Severin 0/2, Andrada Berbece 1/2, Alexandra Badea 0/2, Andreea Stîngă 1/1, Sorina Tîrcă 5/11, Ana Maria Mihart 1/2, Teodora Popescu 7/8, Raluca Petruş 1/7, Daria Bucur 1/5, Bianca Marin 1/1, Alexandra Banciu 1/1, Andreea Popa 4/6, Andreea Tecar 0/2. Antrenor Gheorghe Tadici

1 COMENTARIU

  1. Tadici nu se pensioneaza niciodata la nationala? De handbal nu trebuie, daca sunt unii prosti care il vor pe Tadici e treaba lor, dar la nationala numai la Ungaria, sa-i distruga pe ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here