HANDBAL – Cupa României – S-a terminat povestea chiar după prima filă

594

Duminică seara, echipa feminină de handbal a CS Minaur a jucat în deplasare cu CSM Galați, în 16-imile de finală din Cupa României. O deplasare lungă, cu 14 din cele 17 fete din lot și cu oarecare speranțe, Baia Mare reușind să treacă de două ori de Galați în acest sezon. Apoi, nici nu știu sigur dacă există vreo înverșunare să cheltuim bani în continuare pentru ca alții să ia cupa.

Galați s-a bătut frumos pentru fiecare minge, dorind să arate și că a avut neșansă în meciul pierdut luna trecută (tot acasă) cu Minaur. Și de această dată Baia Mare a evoluat modest, cu multe greșeli și în etape. Am avut un final foarte slab, cu două goluri marcate în ultimele 15 minute, dar cu 7 primite, de la 17-20 (45) la 24-22 (final). Singura cu notă de trecere a fost Marija Șteriova, care arată de la meci la meci că este cea mai valoroasă jucătoare din echipa noastră. E greu când doar două fete aruncă la poartă, iar una dintre ele, Lisewska, are un procentaj de 38%. A fost lesne de observat și un minus uriaș pe partea dreaptă de atac, unde nu s-a descurcat niciuna dintre jucătoarele trimise acolo (aici vorbim și de inter și de extremă). Nu știu, prefer să consider că nimeni nu și-a dorit o calificare în optimi, chiar dacă asta n-are nimic în comun cu ideea de performanță.

N-am marcat deloc în primele cinci minute, aruncând pase aiurea către Burlacenko, timp în care gazdele au marcat de două ori. Am revenit și am egalat la 3 (min. 10), iar apoi am condus jocul până la 7-9 (18). |n 75 de secunde e 10-9, după reușitele lui Stroia (două) și Bokaric. Ratează Lisewska un 7m, apoi Orșivschi și Șteriova înscriu, iar Burlacenko ia două minute. Primim din nou trei goluri la rând și Șteriova închide tabela în prima parte cu un gol superb: 13-12 (pauză).

Stroia deschide șirul golurilor după pauză și Burlacenko este din nou eliminată. Urmează două minute de lecție de cum să te descurci excelent în inferioritate: 14-14. De la 16-15 (37) ajungem la 16-18 (42). La 17-19, Costea cere time-out și spune uitându-se la Livrinikj: “Vreau să facem ce-am făcut ieri la antrenament”. Jucătoarea este senzațională: “Ce-am făcut?”. Tot ea ratează faza ce vine și Șteriova duce scorul la 17-20 (45). Recuperăm din nou, Șteriova se grăbește și pasează prea tare pentru Bondar, Conache înscrier, Șteriova ratează din nou, Balaban punctează, ratează Popescu și Bokaric face 20-20 (49). Buceschi cere time-out, apoi avem atacul și ajungem în amenințare de pasiv. Șteriova întreabă câte pase mai sunt și i se arată cinci, dar după două pase Dordea fluieră pasiv (acum, să fim sinceri, nu aveau cum să fie cinci pase la acel moment – o fi fost vreo neînțelegere). Cioaric înscrie din 7m, apoi Șteriova egalează din 7m: 21-21 (51.44). Lisewska face pași, Bokaric înscrie, apoi Șteriova aduce din nou egalarea: 22-22 (55.48). Vedem un 7m degeaba dat la Conache și Cioaric transformă, apoi o bară Lisewska (57.20). Un alt 7m aproape degeaba dat, la Balaban și Cioaric înscrie din nou. Avem atacul și Taivan aruncă pe lângă poartă. Balaban ia roșu, dar mai sunt 22 de secunde și Șteriova ratează un 7m. S-a terminat și am ratat calificarea.

Urmează o pauză pentru CS Minaur (care stă etapa ce vine), apoi, pe 3 martie un meci în deplasare cu Măgura Cisnădie și, pe 10 martie, meci acasă cu “U” Cluj (toate în Liga Florilor).

CSM Galați – CS Minaur Baia Mare: 24-22 (13-12)

  • Sala sporturilor din Galați; cca 1.400 spectatori
  • Au arbitrat: Bogdan Ciobea (Pitești) și Bogdan Dordea (Sibiu)
  • Aruncări de la 7m: 7-8 (transformate: 6-6; au ratat: Livrinijk / Lisewska, Șteriova). Minute de eliminare: 6-4 (în min. 59.38, Balaban a primit cartonașul roșu)
  • Galați: Șerban (12 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Caragea – Cioaric  7/11 (5 din 7m), Bokaric 4/4, Stroia Artean 3/3, Conache 3/4, Șelever 3/6, Livrinijk 3/8 (unul din 7m), Balaban 1/2, Marcu 0/1, Clisu 0/2, Tănasă. Antrenor: Valeriu Costea Minaur: Medvedova (4 intervenții), Enache (6 intervenții, a apărat și un 7m) – Șteriova 11/17 (3 din 7m), Lisewska 5/13 (2 din 7m), Orșivschi 3/6, Bondar 1/1, Burlacenko 1/1, Taivan 1/2, Polocoșer 0/1, Popescu 0/1, Cîrstea, Seraficeanu, Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

2 COMENTARII

  1. Aceasta echipa nu are calitate de o minima performanta – fara extreme ,fara interi si ingeneral cu jucatoare straine mediocre. Unde sint tinerele din mult laudatele scoli de handbal din judet?

  2. Aceasta echipa ocupa locul 4 in Liga Florilor, fiind o nou promovata, cu un buget mic; tinerele mult laudate (de cine?) nu pot face fata in prima liga, trebuie sa creasca – uitati-va la Tecar, care este de ani buni si in lotul national de junioare si tineret; nu poti aduce jucatoare straine de valoare pe 2 lei… nu vin Amorim, Mork, Kurtovic in Baia Mare (doua jucatoare de la CSM Bucuresti au salariul intregii echipe Minaur) – Baia Mare e un oras cvasimort, de unde sa apara banii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here