HANDBAL – CS Minaur trece și de junioarele Vâlcii și e tot mai aproape de Liga Florilor

720

Atmosferă  de meci de junioare la sala de sport a Școlii 5, cu frig de clasa siberiană, cu tabela de marcaj vizibilă doar din anumite locuri, fără a ști în ce minut te afli, însă intrare cu plată. Să-și aducă spectatorii de acasă abac, să numere golurile, să-și fixeze ceasurile după ora de vară. 14 jucătoare de partea noastră, 13 de la Vâlcea, dar la intrat în teren a fost tot 12-13, deoarece Andreea Lipară și Andreea Năstasă nu au jucat deloc pentru CS Minaur.

În tribune cca 200 de spectatori, printre aceștia numărându-se și Costică Buceschi. Galeria lui Simi Marcovici a fost la înălțime, oamenii din galerie oferind flori fetelor de la CS Minaur după terminarea meciului.

Am avut parte de un meci destul de agreabil, CS Minaur conducând de la început la sfârșit. Aici vorbim însă de normalitate, doarece Național este o echipă formată exclusiv din junioare, fiecare dintre cele prezente în teren fiind având anul acesta ăi minimum un an suplimentar de juniorat. Și totuși, Național s-a străduit, a jucat frumos, fetele antrenate de Marius Dănuleț (logodnicul ex-băimărencei Reka Tamas) au arătat că știu handbal. Am văzut mai multe scheme de atac reușite și finalizate, semn că există viitor.

Fetele de la CS Minaur au început jocul bine montate și după doar trei minute aveau 4-0, cu dou„ contraatacuri finalizate. Dănuleț a cerut imediat time-out încercând să oprească degringolada. S-a făcut 5-0 (6), apoi 8-2 (13), 10-3 (15) sau 13-5 (20). Varianta unei reveniri a părut exclusă, dar Național nu s-a predat și a muncit până la capăt, la pauză scorul fiind 16-10. După pauză, Baia Mare a controlat jocul, a ajuns până la limita a nouă goluri diferență, fără a putea urca mai sus. Vâlcea s-a straduit să reducă din diferență și a reușit în mai multe rânduri, însă finalul a fost tot cu 9 la pasiv, 33-24.

CS Minaur Baia Mare – Național Râmnicu Vâlcea 33-24 (16-10)

  • Sala de sport a Școlii 5 „Vasile Alecsandri” din Baia Mare; cca 200 spectatori
  • Arbitri: Ciprian Foltic – Cristian Pipa (Oradea)
  • Aruncări de la 7m: 4-5 (transformate: 4-3; au ratat: Bălăceanu, Ciui)
  • Minute de eliminare: 4-2
  • Minaur: Cristina Enache (15 intervenții, a apărat și un 7m), Monica Rusu (o intervenție, a apărat un 7m), Andreea Năstasă – Yulia Zaremba 7/10 (unul din 7m), Andreea Tecar 7/12 (2 din 7m), Elena Avdekova 6/10, Oana Bondar 4/6, Yulia Poradnyk 3/3, Cristina Andrița 2/2, Alexandra Pricop 2/4 (unul din 7m), Petruța Argyelan 1/2, Adriana Naumenko 1/1, Corina Biriș 0/1, Andreea Lipară. Antrenori: Simona Maior Pașca și Ioana Marta. Director tehnic: Ioan Băban
  • Național: Elena Dulgheru (7 intervenții), Diana Ciugă (5 intervenții) – Ioana Bălăceanu 7/13 (2 din 7m), Iuliana Marin 3/4, Irina Neacșu 3/5, Ana Mincu 3/6, Denisa Vâlcan 2/5, Carina Ciui 2/4, Alexia Gherghe 1/1, Roberta Stamin 1/4, Andra Moroianu 1/2, Cristina Florea 0/2. Antrenor Marius Dănuleț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here