HANDBAL – Craiova cu Lada Togliatti, Zalău cu Kastamonu

315

Tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei EHF a scos adversari diferiți ca valoare pentru SCM Craiova și HC Zalău. Dacă vor trece de „sferturi”, cele două echipe se vor întâlni în semifinale! SCM Craiova va juca împotriva Ladei Togliatti, iar HC Zalău va evolua cu Kastamonu Belediyesi.

Oltencele au nimerit peste cel mai dificil adversar, echipa care e considerată prima favorită la câștigarea trofeului: Lada Togliatti. Echipa rusă a câștigat la pas cea mai grea grupă din care au mai făcut parte Vipers Kristiansand (Norvegia), Issy Paris (Franța) și FC Copenhaga (Danemarca). Lada a pierdut un singur meci, în deplasarea din Norvegia.
Daria Dmitrieva, centrul naționalei Rusiei, e cea mai valoroasă jucătoare a echipei și e golgeterul Cupei EHF după faza grupelor, cu 46 de reușite. Formația pregătită de Levon Akopian mai are însă și alte handbaliste de valoare, componente ale naționalei “zbornaia”. Portarul Elena Utkina și interul stânga Polina Vedekina, au făcut parte din echipa Rusiei la ultimul Campionat Mondial.
Lada Togliatti a câștigat trei trofee europene: Cupa EHF (2012, 2014) și Cupa Cupelor (2002), în două dintre finale învingând echipe din România: Oltchim în 2002 și HC Zalău în 2012. A jucat și finala Ligii Campionilor în 2007, dar a pierdut-o în fața danezelor de la Slagelse.

HC Zalău a avut însă mai mult noroc. Echipa lui Gheorghe Tadici a dat peste echipa turcă Kastamonu Belediyesi. Formația din nordul Turciei, cu ieșire la Marea Neagră, este de fapt, o multinațională, cu 10 jucătoare străine. Sunt 3 croate, două rusoaice, o braziliancă, o poloneză, o bielorusă, o muntenegreană și o româncă. Anca Rombescu, fostul portar de la Tomis Constanța, joacă în Turcia de 10 ani, iar la Kastamonu a ajuns acum două sezoane.
Echipa pregătită de Hakan Gunal a câștigat în premieră campionatul Turciei în 2017, iar în actuala ediție a Cupei EHF a avut o prestație senzațională. Le-a eliminat pe Bera Bera (Spania), Vac (Ungaria) și a câștigat o grupă cu Viborg (Danemarca), Byasen Trondheim (Norvegia) și Vistal Gdynia (Polonia). Dacă vor trece de “sferturi”, Craiova și Zalăul se vor întâlni în semifinale!

Sferturi: SCM Craiova – Lada Togliatti (Rusia); Vipers Kristiansand (Norvegia) – Brest Bretagne (Franța); Viborg HK (Danemarca) – Larvik HK (Norvegia); HC Zalau – Kastamonu Belediyesi (Turcia). Prima manșă e programată pe 3/4 martie, returul o săptămână mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here