HANDBAL – Când familia Minaur nu este chiar familie; transferuri din Prosport

1835

Ultimele zile mi-au arătat încă o dată câtă lipsă de respect este pentru presa locală. Transferuri anunțate în presa centrală, în timp ce „localnicii” erau sfătuiți să nu de nimic pentru că au apă-n cizme și mărime mică la bască. Episodul de la feminin a fost urmat rapid și de cel la masculin.

Se bate monedă pe transferul lui Alexandru Csepreghi, de la Creteil, din liga secundă. Noi am prezentat deja acest transfer, precum și câteva date despre Alex, majoritatea culese de pe site-ul echipei de ligă secundă, unul bine actualizat și destul de bine structurat. Aproape la fel de bun ca și site-ul minaur.ro, de unde aflăm „că turdenii și-au luat revanșa”.
Ce scrie Prosport: „Alexandru Csepreghi este jucătorul pe care l-au dorit toate <taberele> din Baia Mare, inclusiv primarul”. Asta sună senzațional: toate taberele din același club. Nici nu cred că e nevoie de mai multe comentarii.

Alte transferuri au picat până în 27 aprilie, data limită impusă de FRH pentru aducerea unor jucători pe baza vechilor criterii. Cu putin timp înaintea acestei date, team managerul Nicolae Fat si-a anunțat demisia, în urma unor neînțelegeri cu Ionuț Marta (director sportiv) și Vasile Viman (membru în Consiliul de Administratie). Potrivit informațiilor ProSport, primul și-a dorit să aducă la echipă niste jucători, ceilalți conducători au avut alte idei. Cert este că mai multe transferuri nu s-au mai concretizat după demisia lui Făt. Dacă eu sunt team-manager, adică eu sunt șeful secției, de ce trebuie să se bage alții peste mine? Și aici îl înțeleg pe Făt.

„Și cu ajutorul lui Nikola Eklemovic, la Minaur s-ar fi încercat aducerea iranianului Iman Jamali, împrumut de la Veszprem. Pe lista de achiziții au mai figurat portarii Thomas Bauer și Adrian Țenghea, extrema stângă Daniel Bera, interii dreapta Janko Bozovic și Igor Radojevic, pivotii Muhamed Toromanovic (coleg cu Cesepreghi la Creteil) și Didi Hrimiuc, plus extrema dreaptă Boris Aspridis. De asemenea, pentru postul de antrenor era vizat Sandu Iacob”.
Nu sunt minciuni, avem și noi informațiile noastre. Ba chiar ieri ne-a spus un domn Din Timisoara că Hrimiuc nu mai vine aici.

Dintre aceste transferuri, Minaur a ajuns până la urmă la o înțelegere cu portarul Adrian Țenghea. Presa franceză a vehiculat și numele lui Boris Aspridis, în momentul în care a prezentat transferul cehoaicei Helena Rysankova la echipa de fete. Un alt transfer este al sârbului Vojislav Brajovic, un inter dreapta în vârstă de 22 de ani, care în acest sezon evoluează la RK Metaloplastika.

Multă lume ar trebui să părăsească CS Minaur și aici nu glumim deloc. Mulți n-au nicio treabă cu fenomenul. Organizarea este așa cum este și nu ne vom feri de acum înainte să vă informăm cu tot ceea ce aflăm, chiar dacă ne roagă cineva de la club să nu o facem. Nu există familia Minaur, după cum ați observat că spun și alții. Nu e vorba de un tot unitar, ci despre o mulțime de căi pe care se merge.

Minaur este cel mai de preț brand sportiv al județului Maramureș. HC Minaur a murit acum câțiva ani și a ajuns în liga secundă cu datorii imense. Apoi a apărut HCM, care la rândul său este spre groapă cu datorii imense. Acum avem CS Minaur, unde nu încap toate săbiile în aceeași teacă, unde informațiile merg doar pe canele de scurgere și nu pe entități oficiale cum ar fi normal. Căci nu-i așa, cât de prețios te simți să dai un amănunt lui nenea de la Prosport, nene care cu prima ocazie de umflă de nu te vezi? Iar apoi apelezi la oamenii din presa locală, să le spui cât e de rău e nenea de la București. Sau altcineva, chiar dacă face parte din familie.

1 COMENTARIU

  1. Aveti perfecta dreptate domnule GRUMAZ,majoritetea trebuie sa paraseasca MINAUR!!!
    Conducatori,antrenori,jucatori un tot unitar in ce priveste INCOMPETENTA !!!
    Dupa evenimentele legate de baieti nu vi se pare ca se doreste pastrarea aceluiasi model ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here