HANDBAL – Căbuț și Csepreghi la lotul național al României, Brajovic la cel al Serbiei

220

Primele meciuri, cele cu Portugalia și Franța din preliminariile Euro 2020, cu Manuel Montoya pe banca tehnică se apropie cu pași repezi. Noul selecționer a convocat 19 jucători pentru această acțiune.

Lotul convocat de Manuel Montoya:
Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael – Franța), Tudor Stănescu (Steaua București)
Extreme stânga: Alin Roșu (Steaua București), Chike Onyejekwe (CSM București)
Interi stânga: Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Ionuț Ramba (CSM București), Dan Racoțea (Wisla Plock – Polonia), Robert Militaru (CSM București), Viorel Fotache (Dunărea Călărași)
Centri: Alexandru Csepreghi (CS Minaur Baia Mare), Cristi Fenici (Poli Timișoara), Călin Căbuț (CS Minaur Baia Mare)
Interi dreapta: Demis Grigoraș (Tatabanya – Ungaria), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Javier Humet (Steaua București)
Extreme dreapta: Valentin Ghionea (Sporting CP – Portugalia), Gabriel Bujor (Dunărea Călărași)
Pivoți: Vlad Rotaru (CSM București), Andras Szasz (Dinamo București)

Lotul se va reuni pe 21 octombrie, iar pe 24 va susține prima partidă oficială, în Portugalia, la Pavilhao Desportivo Municipal de Sto. Tirso. Disputa cu Franța va avea loc pe 28, la Cluj-Napoca, în noua și cocheta Sală Polivalentă. Restul meciurilor din grupa a 6-a vor avea loc anul viitor.

Alexandru Csepreghi și Călin Căbuț vor merge din nou la lotul național de seniori. Dacă Csepreghi este un nume deja consacrat, el fiind un om de bază al reprezentativei în ultimii ani, Căbuț este convocat pentru a două oară la meciuri internaționale oficiale, prima oară fiind la lot pe vremea lui Xavier Pascual, pentru dubla cu Macedonia din luna iunie a acestui an.

Alături de cei doi handbaliști, un alt component al echipei Minaur Baia Mare a fost convocat la o echipă națională. Este vorba despre Vojislav Brajovic, chemat la echipa reprezentativă a Serbiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here