HANDBAL – AxaNews.ro a avut dreptate – Taivan a semnat cu CS Minaur

699

Spuneam cu câteva zile în urmă că e posibil ca la CS Minaur să mai vină o jucătoare în extrema dreapta. Apoi, am spus câte ceva despre Taivan și Patuleanu, plus o jucătoare din Lituania, despre care scriam că nu ne-ar mira să ajungă la Minaur. Este adevărat, s-a vorbit cu toate cele trei jucătoarele. Noi am discutat cu una dintre ele, care ne-a precizat că nu va veni la Minaur. Real. Ea a semnat în altă parte. N-am scris și nici n-am dat de sigur transferul lui Taivan pentru că nu era 100%. Ba chiar am fost rugați să n-o facem, iar cei care ne-au cerut asta aveau dreptate. Iată că Taivan și-a rezolvat problemele de la Galați și a venit aici.

Comunicatul clubului – Cu 5 zile înainte de startul sezonului competiţional 2018-2019 echipa feminină CS Minaur a transferat o jucătoare de la adversara băimărencelor din prima etapă a campionatului. Este vorba de extrema dreaptă Andreea Taivan, în vârstă de 21 de ani, care vine de la CSU Danubius Galaţi.

Conducerea clubului băimărean a trebuit să aducă în regim de urgenţă o extremă dreapta pentru că acest post era descompletat după ce Yuliia Zaremba a cerut rezilierea contractului, iar Andreea Lipară are şanse minime să joace în acest an după ce a suferit, în urmă cu o lună, o intervenţie chirurgicală la genunchi. Singura jucătoare stângace de pe acest post era Sonia Seraficeanu, jucătoare transferată în această vară de la CSM Slatina.

Andreea Taivan s-a născut la Galaţi în 27 aprilie 1997, a început handbalul la CSŞ Galaţi, iar la vârsta de 13 ani a fost selecţionată la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. La junioare a jucat pentru echipa Grupului Şcolar Energetic Rm. Vâlcea (antrenor Aurelian Roşca), cu care  a obţinut două medalii de aur la campionatele naţionale de junioare III (2012) şi junioare II (2013). La nivel de senioare a jucat pentru HC Activ Plopeni şi CSU Danubius Galaţi. În sezonul trecut a marcat 63 de goluri pentru gruparea gălăţeană.

Andreea a fost componentă a loturilor naţionale de junioare şi tineret ale României, cu care a obţinut două performanţe importante: campioană mondială de junioare Under 18 în Macedonia (2014) şi medalie de bronz la mondialele de tineret în Rusia (2016).

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here