HANDAL – Divizia. Feminin: S-a terminat cu liga a doua – felicitări CS Minaur!

1530

Vineri după-amiază, fetele de la CS Minaur au disputat ultimul meci din acest sezon al Diviziei A, în compania echipei Olimpic Târgu Mureș, una dintre cele mai tinere (și bună) echipe din seria a doua. Am avut parte de un meci atractiv, cu ritm bun și multe goluri, câștigat, firesc, de echipa băimăreană.

Înaintea începerii partidei a avut loc o festivitate în care junioarele 1 de la CS{ 2 Baia Mare (antrenate de Sorin Rădulescu și Simona Maior Pașca – locul 3 la turneul final) și cele de la CS Marta (antrenate de Ioan și Ioana Marta – locul al doilea la turneul final) au primit flori din partea comunității locale. Tot flori au primit și fetele de la CS Minaur, promovate în Liga Florilor. Dacă se va schimba denumirea în Liga Banilor, oare tot flori se vor primi? (glumim, evident).

La meciul de divizie, echilibrul a ținut foarte puțin, până la 6-4 (min. 7), după care Baia Mare s-a distanțat și a condus relaxată pe toată durata meciului. Pe undeva era și normal, deoarece Olimpic este o echipă cu o singură jucătoare nascută în 1999, restul fiind din 2000, 2001 sau chiar 2002. Practic, miza mare pentru această echipă este turneul final al junioarelor doi, acolo unde și specialiștii o consideră printre favorite. Personal, mi-a plăcut cel mai mult centrul Bărăbaș. Am așteptat s-o văd și pe Târșoagă, jucătoare care a fost convocată și la lotul de tineret condus de Gheorghe Tadici, însă în acest meci n-a fost tocmai în apele sale, deși a avut pătrunderi reușite și aruncări de inter adevărat.

Baia Mare a avut doar 12 jucătoare pe foaie, dar au venit și celelalte fete care n-au putut evolua în echipament de joc (Andrada Maior Pașca, Mariana Mykytei și Andreea Lipară). După meci au pușcat dopurile de șampanie, s-au împărțit trandafiri, s-au făcut poze, s-a mai și plâns puțin. CS Minaur este promovată în Liga Florilor.

Sperăm să avem și altă organizare, în care oamenii să știe că echipele de la juniori vor fi premiate, că vor primi și fetele de la prima echipă flori. Să pui meci la ora 17.00, vineri, iar e o castană de senzație. Numai așa ai putut avea 300 de oameni în sală, iar aici includem și echipele de junioare și pe cele din teren.

CS Minaur Baia Mare – Olimpic Târgu Mureș: 36-25 (20-15)

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 300 spectatori
  • Arbitri: Dan Pavel și Radu Pentea (Zalău)
  • Aruncări de la 7m: 3-4 (transformate: 1-4; au ratat: Andrița, Tecar)
  • Minute de eliminare: 6-6 (una la banca oaspetelor)
  • Minaur: Enache (8 intervenții), Năstasă (4 intervenții), Rusu (2 intervenții) – Poradnyk 6/6, Andrița 6/8, Bondar 6/8, Zaremba 5/7, Tecar 5/9, Biriș 3/6, Pricop 2/2, Avdekova 2/2, Naumenko 1/1 (din 7m). Antrenori: Simona Maior Pașca și Ioana Marta. Manager tehnic: Ioan Băban
  • Olimpic: Ugran (8 intervenții, a apărat și 2 de 7m) – Ghemeș 6/7 (unul din 7m), Bărăbaș 5/7 (2 din 7m), Târșoagă 4/8, Munteanu 3/6, Sîngiorzan 3/7, Moldovan 2/3, Ola 2/6 (unul din 7m), Sima 0/2, Kiss, Bejan. Antrenori: Claudiu Evi și Mihaela Evi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here