GRAV – Sighetenii manifestă dezinteres în ceea ce privește constituirea asociațiilor de proprietari

878

Cu mici excepții, sighetenii care domiciliază la bloc manifestă dezinteres pentru constituirea asociațiilor de proprietari. Administrația publică locală încearcă să-i determine pe aceștia să înființeze asociații de proprietari.

“La nivelul municipiului Sighetu Marmației avem constituite doar 13 asociații de proprietari. Chiar dacă acestea există din punct de vedere juridic, în realitate nu prea funcționează. Deși am purtat discuții, au fost derulate campanii media, nu am reușit să-i convingem pe cei care domiciliază la bloc să-și înființeze asociații de proprietari. Ne confruntăm cu o reținere ce-și are suportul pe neîncrederea în viabiliatea acestor forme de organizare.

Avantajele asociațiilor de proprietari sun multiple, cum ar fi: ușurința derulării unor lucrări de modernizare și reabilitare a apartamentelor cât și a zonelor ambientale aferente cartierelor, accesul la împrumuturi avantajoase și la finanțări, un  sistem de plată a utilităților eficient prin care se economisește timp etc.

Facem un apel către cei care doresc să-și înființeze asociații de proprietri să ne contacteze la primărie . Vor fi informați despre etapele ce trebuiesc urmate în acest sens’’, a spus Petre Botiș,consilier la Departamentul Sprijin și Îndrumare a Asociațiilor de Proprietari, din cadrul Primăriei Sighetu Marmației

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here