GOANA DUPĂ UN PREȚ BUN – Apartamentele pentru închiriere, la mare căutare în Baia Mare

177

Începe școala, iar în octombrie debutează un nou an universitar. Deja cei care caută o chirie bună au început căutările, fiecare dorind să găsească o chirie bună, într-o zonă bună.

Specialiștii în imobiliare spun că cei care au apartamente de închiriat au început căutările pentru chiriași mai devreme decat anul trecut cu o lună de zile. Oferte sunt pe piață, iar prețurile pleacă în general la un apartament de două camere cam de la 180 de euro în sus chiria pe o lună de zile.

“Mai devreme a început totul, se caută chiriași, toată lumea a scos la închiriere pe piață. Oferta la apartamente cu două camere, etaj intermediar, este destul de scăzută, nu prea sunt pe piață astfel de apartamente. Unii proprietari cer chiria pe o lună plus o garanție pe două luni, practică care se făcea mai demult. Și asta se pune pe seama faptului că în acel apartament au fost făcute investiții serioase, iar un chiriaș bun e greu de găsit.

Omul își ia astfel măsuri de precauție. Sunt și care apelează la agenții imobiliare, agenții care mai triază clienții, adică să știi de unde să îl iei pe om. Oricum, chiriile se dau repede în această perioadă. Referitor la prețuri, nu cred că vor crește. Dar nu trebuie uitat că prețurile cresc numai dacă există cerere mai mare ca oferta”, a explicat Zoia Bozău, specialist în imobiliare.

Pentru cei interesați, chiriile la apartamente cu două camere, zonă bună, pleacă de la 200 de euro, maxim 250 de euro, în timp ce la apartamentele cu trei camere chiriile pleacă de la 260 de euro în sus. De regulă apartamentele care sunt pentru închiriat sunt mobilate și utilate, iar garanțiile sunt fie chiria pe o lună, fie pe două luni.

“E greu de găsit o chirie bună. Trebuie să fii atent în ce apartament te muți, contează dacă îți place proprietarul, mai bine spus dacă îți inspiră încredere. Prețurile sunt destul de mari pentru Baia Mare, părerea mea, dar dacă ai nevoie de chirie nu ai de ales. Am găsit chirii la prețuri bune, zonele contează pentru mine foarte mult, dar o să mai caut”, a adăugat Mihai B.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here