GLASUL INIMII – Clubul Minaur transferă doi handbaliști din Brazilia

368

Echipele de handbal de la CS Minaur sunt pe cale de a-și contura loturile pentru sezonul următor. Deocamdată multe lucruri sunt la nivel de zvon, dar apar și confirmări în presa din străinătate.

Este și cazul brazilienilor Larissa Araujo (extremă stânga) și Jose Toledo (inter dreapta), despre al căror posibil transfer la CS Minaur a scris și AxaNews.ro în urmă cu ceva vreme. Cei doi alcătuiesc un cuplu în viața de zi cu zi.

„Baia Mare va fi noua destinație a brazilianului Jose Toledo. Se părea că transferul de la Wisla Plock (Polonia) la Vardar Skopje (Macedonia de Nord) va fi un pas înainte în cariera lui, dar nu a fost așa. O accidentare și finalul prematur al sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus, l-au împiedicat pe handbalistul care s-a remarcat la Campionatul Mondial 2019, din Germania și Danemarca, să arate mai mult fanilor din sala <<Jane Sandanski>>.

Dorința de a rămâne la Vardar a fost, evident, mai mică decât acea de a fi împreună cu prietena lui, extrema stângă braziliană Larisa Arraujo, care va juca tot la CS Minaur Baia Mare din sezonul viitor. Jose Toledo părăsește o formație care va juca în EHF Champions League pentru echipa clasată pe locul trei în România. Totul este posibil atunci când iubirea este puternică”, scrie handball-planet.com.

#Moda cuplurilor la Minaur

În ultimii ani, în afară de Larissa Araujo și Jose Toledo, la CS Minaur au jucat mai multe cupluri cunoscute de handbaliști. Este vorba de Camilla Herrem și Steffen Stegavik (Norvegia), Alexandra Do Nascimento și Patricio Martinez Chavez (Brazilia/Chile), Luciana și Andrei Popescu. Tot în aceeași categorie îi putem include și pe cehii Helena Rysankova (handbalistă) și Boris Aspiridis (preparator fizic).

Jose Toledo s-a născut în Sao Paulo (Brazilia) și a început să joace handbal la clubul local Handebol Itapema. În august 2013, Toledo a participat cu echipa națională de tineret din Brazilia la Campionatul Mondial U21. Toledo și-a condus echipa națională pe locul 9 la această competiție după ce a învins Spania în faza grupelor, și Ungaria în meciul pentru locul 9. El a fost și golgheterul turneul, cu 64 de goluri marcate.

Un an mai târziu, în vara anului 2014, Toledo a semnat un contract pe trei ani cu echipa spaniolă BM Granollers. În primul său sezon în handbalul european, Jose Toledo a marcat 107 goluri în 27 de apariții în toate competițiile, devenind un jucător cheie pentru BM Granollers, unul dintre cele mai de succes cluburi din Spania. Toledo a început sezonul următor din Liga Asobal cu 47 de goluri înscrise în nouă partide, după care, în noiembrie 2015, a plecat la Wisla Plock, semnând un contract pe două  sezoane cu formația poloneză. A debutat în EHF Champions League împotriva echipei Besiktas Istanbul, marcând patru goluri. și-a încheiat primul sezon cu 82 de goluri, 30 dintre ele fiind înscrise în Liga Campionilor.

Jose Toledo a participat cu echipa națională de seniori a Braziliei la Campionatele Mondiale din Qatar (2015) și Germania și Danemarca (2019). De asemenea, a câștigat Campionatul Panamerican 2016 și a participat la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro.

Larissa Fais Munhoz Araujo s-a născut în 1 iulie 1992, la Curitiba. A venit în Europa la clubul maghiar Erd (2016-2017), după care a ajuns în România, unde a jucat pentru Măgura Cisnădie (2017-2019) și Universitatea Cluj-Napoca (2019-2020).

Larissa Araujo a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2010, care au avut loc în Singapore, și a făcut parte din echipa Braziliei la Campionatul Mondial pentru Tineret din 2012, desfășurat în Cehia. În 2015, handbalista a fost selecționată în echipa Braziliei, care s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial. De asemenea, face parte din lotul cu care Brazilia urmează să joace la Jocurile Olimpice Tokyo 2021.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here