GLASUL CETĂȚEANULUI – Sigheteni nemulțumiți de construirea unui imobil lipit de blocul în care domiciliază

355

Un grup de locatari ai unui bloc de pe strada Traian sunt nemulțumiți de intenția unei societăți de a construi o clădire de locuințe colective, cu parter comercial, lipită de blocul lor.

“Noi, locatarii acestui bloc, suntem proprietarii, inclusiv ai terenului aferent construcțiilor noastre. Cerem ca atât proprietarii cât și proiectantul-topograful să respecte limitele legale în cazul construcțiilor noi, impuse de art. 612 din noul Cod Civil care prevede: <<Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic>>. Blocul nostru are o vechime de apoximativ 50 de ani, nu a fost proiectat și executat cu subsol și, în consecință, cu o structură de rezistență care ar fi permis excavarea în apropierea imediată a construcției. Există pericolul de a se crăpa pereții, apartamentele să se deterioreze. Nu suntem de acord să se construiască acest nou imobil”, au spus locatarii blocului.

Oamenii s-au dus la primărie să-și expună dezacordul, iar unii funcționari au avut față de ei o atitudine neprincipială.”Ni s-a spus că societatea care a depus documentele este îndreptățită să lipească edificiul de blocul nostru. Societatea este deținută de către un fost consilier local. Nu vrem decât să fie respectată legea! Nu vom fi de acord ca viitorul edificiu să aibă perete comun cu al nostru. În cazul în care legea nu va fi respectată vom fi nevoiți să ne adresăm instanțelor civile”, au spus, hotărâți, locatarii blocului.

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here