GLASUL CETĂȚEANULUI – Presiune scăzută a apei la un bloc turn din Sighetu Marmației

194

De o mai lungă perioadă de timp, locatarii de la etajele superioare din blocul nr. 7 din Piața Cuza Vodă din Sighet se confruntă cu mari neplăceri, generate de presiunea scăzută a apei. În pofida faptului că, pentru a rezolva problema, au fost montate două hidrofoare la subsolul blocului, acestea nu au fost încă racordate la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Locatarii au tot făcut sesizări pentru a li se rezolva problema, dar în zadar.

„Din cauza presiunii scăzute a apei suntem puși într-o situație foarte neplăcută. Nu ne putem folosi mașinile de spălat. Nu putem face un duș. Abia avem apă pentru a face mâncare. Nu este normal ceea ce se întâmplă. Stau hidrofoarele nepuse în funcțiune din cauza indolenței manifestate de către cei care au obligația de a rezolva această problemă”, a spus Ileana Răileanu.

“Locuiesc la etajul 9. Nu am apă aproape deloc. Am trei copii. Ne este foarte greu și avem de suferit din cauza că apa nu ajunge și la noi din cauza lipsei de presiune. Nu vrem decât un lucru simplu. Să avem și noi apă!”, a spus Romeo Racoș.

“Am fost la Primărie. Domnul primar mi-a spus să stăm liniștiți că au fost aduse două hidrofoare. Este adevărat. Acestea au fost montate la subsolul blocului, dar sunt inutile deoarece nu au fost racordate la rețeaua de curent. Ne uităm la ele și noi tot avem de suferit.  Nu vrem decât să ni se rezolve cât mai repede problema. Plătim impozite și cred că suntem îndreptățiți să avem acces într-un mod eficace la apă. Ne-am săturat să tot fim purtați pe drumuri”, a spus Attila Csik-Mirtse.

“Sunt pensionară și bolnavă. Nu avem apă, dar o plătim. Nu ne merg mașinile de spălat. Mă afectează foarte mult lipsa presiunii apei. Centrala de încălzire mi s-a defectat din această cauză. Am fost la cei de la Vital, dar, deși mi-au spus că situația se va rezolva cât mai repede, am rămas cu promisiunile. Eu locuiesc singură, dar vecinii mei care au copii mici au mult mai mult de suferit. Sper ca problema noastră să fie rezolvată”, a spus Irina Cernovitz.

“Am cumpărat un apartament situat la etajul 10. Nu mi-am imaginat cât voi avea de pătimit din cauza lipsei aproape totale a apei. Am cărat apa cu bidoanele. Sunt cu toate taxele la zi și nu mi se pare normal să fiu pus într-o ipostază atât de neplăcută”, a spus Nicolae Stasiuc.

Liviu Șiman

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here