GHIDUL MICHELIN 2019 – Trei muzee din Maramureș, recomandate turiștilor

452

Douăsprezece muzee le sunt recomandate turiștilor de Ghidul Michelin 2019. Muzeele alese sunt din șapte orașe ale României: București (trei muzee), Cluj-Napoca (2), Sibiu (2), Sighetu-Marmației (2), Baia-Mare (1), Iași (1) și Constanța (1).

“Trei dintre acestea, notate cu trei stele, sunt considerate cele mai reprezentative. Este vorba de  Muzeul <<Astra>> din Sibiu, Muzeul Țăranului Român și Muzeul Național de Artă al României din București”, scrie adevarul.ro.

Demnă de remarcat este performanța municipiului Sighetu Marmației, care este prezent în Ghidul Michelin 2019 cu două muzee: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței (FOTO) și Muzeul Satului Maramureșean.

Memorialul Sighet este amenajat în incinta fostei închisori, preluată de Fundația Academia Civică în 1993 și prezintă turiștilor ceea ce s-a întâmplat în timpul comunismului în România. Aici și-au găsit sfârșitul câțiva dintre făuritorii României Mari, dar și alte personalități cultural ale României interbelice. Muzeul Satului Maramureșean  Muzeul Satului Maramureșean, deschis în anul 1981, grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale.

Municipiul Baia Mare este reprezentat în Ghidul Michelin 2019 de Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș, recomandat pentru colecția arheologică pe care o are în patrimoniu.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here