GESTIONAREA GREȘITĂ A TRAFICULUI – Șoseaua de la Piața Obor din Baia Mare, blocată în fiecare dimineață

101

Într-un grup de pe Facebook destinat traficului rutier, „Radare Maramureș”, mai multe persoane se plâng de o situație comună. Șoseaua de la Piața Obor este blocată în fiecare dimineață de numărul mare de mașini care vin și pleacă de la piață. Atât mașinile producătorilor cât și ale consumatorilor.

Unii cred că poliția ar trebui să dirijeze circulația pentru a se putea conduce cu mai multă ușurință, alții spun că nu are ce face poliția acolo pentru că toată treaba ține de organizarea celor care vin la piață.

„E normal să fie blocată șoseaua în fiecare dimineață la Piața Obor? Alți oameni merg la serviciu. Un echipaj de poliție ar trebui să dirijeze circulația”, spune Alexandru I., din Baia-Sprie.

„Pot sta zece echipaje de poliție în zonă, îs ei de o nesimțire grosolană. Au posibilitatea de a staționa în parcarea din fața și din lateralul pieței dar, preferă să se înghesuie și să dea dovadă de nesimțire față de toți participanții la trafic și față de clienții pe care îi servesc din mașină sau de pe jos, în timp ce mesele stau goale”, spune Dănuț Lazăr.

#Proiect gândit prost

Un locuitor din Hatvan crede că cei care se ocupă de piață ar trebui să ia măsuri, astfel situația s-ar schimba și gestionarea traficului s-ar face corect.

„Traficul în zonă nu e aglomerat doar dimineața este și la amiază. Acolo sunt mai multe probleme. În primul rând, producătorii care merg la piață ar trebui să parcheze și în partea din spate. Toți se înghesuie să parcheze la intrare, iar parcarea din spate e goală. O altă problemă ar fi cei care merg în piață, la cumpărături. Nu văd de ce trebuie să intre cu mașinile în interior, cu atât mai mult cu cât piața oricum e super-aglomerată de producători. Pot parca mașina în exteriorul acesteia, să meargă pe jos.

Un alt aspect care s-ar putea aplica pentru reducerea traficului ar fi ca oamenii care locuiesc în apropierea Pieței Obor să meargă la piață pe jos. Nu trebuie să ia mașina dacă nu au de cumpărat produse în cantități mari. Una peste alta, poliția nu are cum să gestioneze traficul atâta timp cât oamenii nu sunt conștienți de reducerea aglomerației și nu iau ei măsuri. Mai este un aspect care aglomerează traficul la intrarea în piață. Intri în piață și nu ai unde să întorci, trebuie să mergi până în capăt de piață, iar dimineața se face o coadă uriașă la intrare pentru că sunt multe dube ale producătorilor care așteaptă să intre și durează la fiecare până ce își face intrarea. Se stă la rând minute în șir. Eu trebuia să-i duc ceva unui prieten din piață și mi-a luat o jumătate de oră toată procedura, deși acolo nu aveam de stat. Deci, gestionarea proastă a conducătorilor e cauza principală a blocării traficului din zona pieței obor”, spune Andrei Tarba din Baia Mare.

Blocarea traficului din zonă a fost observată și de alți conducători auto.

„În fiecare dimineață e cam ciudat să treci pe acolo. Deși au parcări laterale preferă să stea în drum. Azi dimineață de abia am trecut prin sensul giratoriu”, spune Marius Chira din Baia Mare.

În timp ce unii sunt revoltați pe situație, alții înțeleg că fiecare își urmează drumul și nu e nimeni de vină.

„Oamenii ăia stau la rând ca să intre în piață, nu se pot pune în parcarea de pe lateral.  Altă alternativă nu au. Nu e vina lor, e vina celor care au făcut proiectul de la bun început”, spune Andrei Gavre din Baia Mare.

Veronica BĂRBOS

foto Facebook Radare Maramures

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here