GERMANIA – O profesoară musulmană din Berlin a primit interdicţia de a purta văl în sala de clasă

383

O profesoară musulmană a primit miercuri interdicţia de a purta văl în sala de clasă, după ce un tribunal specializat în litigii de muncă a anulat o plângere împotriva legislaţiei privind neutralitatea în oraşul-land Berlin, care interzice ca angajaţii din funcţii publice să poarte simboluri religioase, relatează dpa.

Tribunalul specializat în litigii de muncă a confirmat legislaţia privind neutralitatea din acest oraş-land, respingând ca neconstituţională solicitarea profesoarei. Femeia a confirmat faptul că ştia despre conţinutul legislaţiei înainte de numirea sa pe post.

Ea nu a fost prezentă în instanţă la anunţul deciziei. Avocatul său a spus că el şi clienta sa analizează acum dacă vor depune apel.

Judecătorul care prezidează tribunalul, Arne Boyer, a spus că persoanele religioase au dreptul să predea în şcolile din Berlin, dar nu îşi pot expune prin însemne convingerile religioase.

Primarul Berlinului, Michael Mueller, şi-a exprimat sprijinul pentru legislaţia privind neutralitatea în perioada care a precedat procesul.

Curtea Constituţională a Germaniei a respins o interdicţie privind portul de văl de către profesori în 2015, invocând importanţa libertăţii religioase. Cele 16 landuri din Germania se ocupă independent de această chestiune.

În 2017, o altă profesoară musulmană din Berlin a câştigat dreptul de a primi o despăgubire de 8.680 de euro după ce a susţinut că a fost discriminată din cauza faptului că poartă hijab. Instanţa i-a dat dreptate, însă a precizat că este o decizie cu caracter unic.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here