GER PESTE MARAMUREŞ – Strat de zăpadă consistent la Cavnic şi Băiuţ

2525

Maramureşul nu a scăpat încă de ger. O arată temperaturile înregistrate în această dimineaţă, cel mai frig fiind ân vârf de munte, la staţia meteo Iezer, unde am înregistrat minus 17 grade Celsius. Vremea a fost deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul a fost  variabil, temporar noros. Vântul a suflat slab, la moderat.  Temperaturile maxime, în cursul zilei au avut valori cuprinse între -5 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag) și -3 grade Celsius ( Baia Mare și Sighetu Marmației).

La această oră, valorile temperaturii aerului indică -17 grade Celsius la Vf. Iezer, în Pasurile Prislop și Pasul Gutâi, -15 grade Celsius la Ocna Șugatag, Târgu Lăpuș și Petrova, -14 grade Celsius la, Sighetu Marmației, Borșa Vișeu de Sus și Baia Mare. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Cerul este senin pe majoritatea sectoarele de drumuri naționale, iar vizibilitatea în trafic este bună. Carosabilul este curat și parțial umed pe majoritatea sectoarelor  de drumuri naționale. În Pasul Gutâi, între km 20 și km 30 partea carosabilă este umedă.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabil în Pasul Prislop, între km 156 și km 180. S-a intervenit cu șase utilaje și s-au împrăștiat patru tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 50 cm la Vf. Iezer, 28 cm la Cavnic, 24 cm la Băiuț, 15 cm în Baia Borșa, 11 cm la Săcel și Mara, 6 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag 1 cm în Baia Mare.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil., cu înnorări la sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -7 grade Celsius și -5 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -15 grade Celsius și -13 grade Celsius, mai scăzute în zonele depresionare până spre valoarea de -18 grade Celsius.

Din data de 3 martie a.c., vremea se încălzește. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse va ninge slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 2 și 5 grade Celsius, iar cele minime între -6  și -3 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață. Ca estimare a prognozei meteorologice, temperaturile vor ajunge la valori maxime de 9-10 grade Celsius, iar cele minime de 1 grad Celsius, respectiv 2 grade Celsius, în zilele de 7 și 8 martie și până în data de 11 martie nu vor avea variații importante. Precipitații mai însemnate cantitativ vor în intervalul 2-3 martie.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Mai multe stiri pe AxaNews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here