GER APRIG ÎN TÂRGU LĂPUȘ – S-au tras animalele, de frig, la oraș! (VIDEO)

989

În ciuda avertizărilor apocaliptice ale televiziunilor, în Maramureş n-a fost chiar atât de frig. Departe să se fi atins minimele istorice de odinioară, nici la Ocna Şugatag şi nici la Târgu Lăpuş. Ce au simţit localnicii? Mai nimic… la ce friguri au îndurat ei în alţi ani.

„Nu-s năcazuri cu animalele, da’ nici nu-i aşe frig. Amu’ şi care cât de bun are grajdu’, nu?Da’ nu-s năcazuri cu animalele, nici cu oamenii. Apă avem, este la reţea. Da’ mai înainte erau probleme, îngheţau tăte văile, o fo’ şi când am topit zăpadă…”, spune badea Buda, din Libotin.„N-am avut probleme cu frigul, de fapt azi, joi, a fost cel mai frig, au fost minus 16 grade de dimineaţă. Oamenii ţin animalele în grajd, sunt câţiva care le mai scot să se adape din văi, care nici nu-s îngheţate de tot. Aţi văzut şi Lăpuşul, era doar cu maluri de gheaţă, nu cu pod, ca-n alţi ani”, spune Liviu Balint, primar al comunei Vima Mică.

Frigul însă a adus cetăţenilor din Târgu lăpuş o scenă impresionantă: în aval de podul vechi din zona centrală s-au aciuat aproape 50 de raţe sălbatice. Nederanjate de trafic, de oameni, ba dimpotrivă, oarecum căutând apropierea de civilizaţie, răţuştele îşi făceau rondul, separat sau în şiruri, spre deliciul trecătorilor.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here