GATA DE VOT – Materialele pentru procesul electoral de duminică, transportate în teritoriu

215

Maramureșenii cu drept de vot își vor alege parlamentarii europeni care să îi reprezinte la Bruxelles duminică, 26 mai. Pregătirile pentru aceste alegeri europarlamentare, respectiv referendum sunt în toi.

Buletinele de vot si celelalte materiale necesare desfășurării procesului electoral de duminică, 26 mai a.c., (buletine de vot, ștampile de control, ștampile cu inscripția ”VOTAT”, timbre autocolante, tușiere, procese verbale etc) pentru alegerile europarlamentar și referendumul național au fost transportate în această dimineață, sub pază militarizată (asigurată de jandarmi) și însoțite de către delegați desemnați din cadrul Instituției Prefectului-Județul Maramureș în teritoriu.

Prefectul Vasile Moldovan a precizat că acestea vor fi predate în baza unui proces verbal la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale și vor fi depozitate sub pază militarizată, urmând a fi distribuite la secțiile de votare stabilite prin ordin al prefectului.

„Toate secțiile de votare sunt dotate pentru asigurarea și desfășurarea în bune condiții a procesului electoral. În județul Maramureș sunt înscriși pe listele electorale permanente 426.825 alegători cu drept de vot”, a spus Moldovan.

După cum se știe deja, procesul electoral pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European și referendumul național se va desfășura duminică, 26 mai a.c., între orele 7.00 – 21.00. Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente.

„Cetățenii care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să își exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secție de votare, urmând a fi înscriși într-o listă suplimentară. În toate secțiile de votare, președintele biroului electoral al secției de votare va afișa în loc vizibil buletinele de vot anulate de către Biroul Electoral Județean Nr.26 Maramureș”, au mai anunțat autoritățile județene.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here