GALA LSRS 2019 – Vișeuanca Andreea Letiția Grad, printre finaliștii competiției

2692

Tineri români cu rezultate academice și extracurriculare de excepție, din țară și de peste hotare, au fost premiați marți, 8 ianuarie, în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc în Aula Universității Politehnica din București.

Marele Premiu a fost obținut de Iuliana Țâbian (Imperial College London, Marea Britanie).

Câștigătoare la categoria “Studentul anului în România” a fost Ioana Marcela Brînzac (Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș), la categoria “Europa Universitar” – Cristina Gherghișan-Filip (University of East,  Marea Britanie). Premiantul la categoria “Europa Post-Universitar” a fost Ovidiu Csilik (Carnegie Institute for Science Stanford, SUA), iar la categoria “Alte Continente” – Radu Sava (Universitatea Tsinghua Beijing, China).

La categoria “America de Nord” a câștigat Cătălina Paula Spătărelu (Dartmouth College, SUA), la categoria “Arte” – Elena Andreea Teleagă (Slade School of Fine Arts, University College London, Marea Britanie), la categoria “Erasmus” – Daniela Androaie (ISAE Supaero Paris, Franța).

Premiile au fost acordate pentru anul academic 2017-2018.

La festivitate a fost presentă șI Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, care a subliniat că România are nevoie de întoarcerea reprezentaților elitelor din școala românească.

“Astăzi, mai multe de  patru milioane și jumătate de români trăiesc în afara granițelor României. Cred că nicio țară nu poate să spună că a participat atât de profund și atât de mult la integrarea în UE așa cum a participat România. Sigur, este partea noastră de bucurie cu amărăciunea pe care nu se poate să nu o avem.

România are nevoie ca studenții care învață în străinătate să revină acasă cu ceea ce au câștigat acolo.  Dumneavoastră trebuie să vă întoarceți acasă și să faceți o lume scoasă din mințile dumneavoastră pe care le-ați mobilat și aici și afară”, a spus Ecaterina Andronescu, la Gala LSR2 2019.

# Andreea Letiția Grad, în finala Galei LSRS 2019

Chiar dacă nu s-a numărat printre premianți, maramureșeanca Andreea Letiția Grad are marele merit de a ajunge până în finala competiției, la categoria “Alte continente”, la care a fost nominalizată alături de alți patru studenți.

Andreea este din Vișeu de Sus (jud. Maramureș). Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (specializarea chineză-engleză), al Masteratului de Studii Est-Asiatice din cadrul Universității București și al Masteratului de Predare a Limbii Chineze Vorbitorilor de Alte Limbi, studiat la Universitatea Zhejiang (Hangzhou, China).

“Ca urmare a cunoștințelor dobândite în China, în ceea ce privește experiența profesională, a fost angajată la o importantă firmă din România, în funcția de specialist Referințe clienți, având ca principală responsabilitate colaborarea cu clienți chinezi.

Experiența din China a ajutat-o să descopere ceea ce iubește cu adevărat: limba și cultura chineză. Nu există bucurie mai mare pentru ea în momentul de față, decât aceea de a împărtăși cu alții cunoștințele ei despre acest tărâm magic și despre cultura chineză, ce dăinuie de peste 5000 ani”, este prezentarea Andreei Letița Grad, făcută de Liga Studenților Români din Străinătate.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here