FURTURI – TIR de peste 58.000 lei, furat din Spania, găsit de vameșii români

210

Devine o modă furtul de autocamioane. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autocamion marca DAF, în valoare de peste 58.000 de lei, ce figura ca fiind căutat de autorităţile spaniole. Descoperirea s-a făcut weekendul trecut, când la vamă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova Arcadie B., în vârstă de 54 de ani. El se afla la volanul unui ansamblu auto, format dintr-un autocamion marca DAF şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

„Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu știe că acesta ar fi fost căutat de autorităţi”, au anunțat autoritățile de frontieră.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport în valoare de 58.375 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here