FURTURI ÎN MARAMUREŞ – Şapte tineri au dat de belea. Ce “lovituri” au dat

2631

O altă infracţiune des săvârşită în Maramureş este furtul. Grav este, însă, faptul că tot mai mulţi autori sunt tineri şi foarte tineri.

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar alte cinci sunt cercetate în stare de libertate, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti în cazul a şapte furturi sesizate în această lună. Bunurile sustrase, în valoare de peste 30.000 de lei, au fost recuperate aproape în totalitate, şi restituite părţilor vătămate.

# Patru tineri au spart o locuinţă şi patru firme, în Baia Mare
Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, a menţionat că cercetările efectuate de poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale în cadrul dosarelor penale întocmite în urma mai multor sesizări privind comiterea unor furturi şi tentative de furt, au dus la identificarea persoanelor bănuite şi la recuperarea unei bune părţi din prejudiciu.
“Este vorba despre patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, bănuiţi că ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi în patru societăţi comerciale din Baia Mare, de unde ar fi sustras bijuterii, acumulatori auto, laptop, telefon mobil, etc., estimate la valoarea de peste 13.000 de lei. Dintre aceştia, doi au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Bunurile au fost recuperate în proporţie de 60%”, a precizat Florina Meteş.

# Tineri hoţi, în Maramureşul Istoric
Şi poliţiştii din Borşa au identificat un tânăr de 17 ani din oraş, bănuit că a pătruns într-o locuinţă, de unde a sustras bunuri electrice în valoarea de 10.000 de lei. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate şi restituite părţii vătămate.
“Alţi doi tineri, unul de 19 ani din Petrova şi unul de 24 de ani din Bistra, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, după ce s-a constatat că în noaptea de 13/14 mai a.c. au pătruns într-o societate comercială din Bistra, de unde au sustras diferite bunuri şi carburant, în valoare de 8.000 de lei. Şi în acest caz poliţiştii au recuperat în totalitate prejudiciul şi l-au restituit administratorului societăţii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here