FURTUL CA PROFESIE – Infractori ţinuţi la distanţă de un băimărean vigilent. Un certat cu legea care a dat buzna-n farmacie a fost prins

378

Se spune că un vecin bun face cât zece rude îndepărtate. Modul în care a procedat un bărbat din Baia Mare confirmă acest lucru. Bărbatul, care locuieşte pe strada Vlad Ţepeş din municipiu, a auzit duminică dimineaţă în jurul orei 09.00 zgomot, iar în momentul în care a ieşit pe hol a observat că persoane necunoscute încercau să pătrundă într-un apartament nelocuit.

Fiind surprinse, acestea au fugit, nereuşind să-şi ducă planul la bun sfârşit. Băimăreanul i-a sesizat pe poliţişti, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat şi desfăşoară cercetări în vederea identificării acestora.
“Implicarea şi interesul pentru protejarea bunurilor celorlalţi constituie ceea ce numim spirit civic. Poliţiştii apreciază întotdeauna atitudinile de acest gen, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un exemplu pentru o întreagă comunitate, şi încurajează cetăţenii să ia atitudine ori de câte ori constată o ilegalitate, sesizând poliţia prin apelul de urgenţă 112!”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

La furat de… medicamente

Într-un alt caz, un băimărean nu a reuşit nici să sustragă medicamente dintr-o farmacie în care intrase prin efracţie, nici să folosească telefonul mobil pe care l-a sustras anterior dintr-un local public. A fost prins în flagrant şi reţinut pentru 24 de ore.
Duminică dimineaţa, la ora 06.05, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la faptul că echipajul unei firme de pază a prins în flagrant şi reţinut un bărbat care a pătruns într-o farmacie situată pe bulevardul Traian.
“Poliţiştii au constatat că este vorba de un băimărean de 33 de ani. Primele verificări efectuate au relevat că acesta a pătruns prin efracţie în farmacie, cu intenţia de a sustrage medicamente şi unitatea centrală a computerului, însă nu a reuşit întrucât s-a declanşat alarma şi a fost prins de agenţii de pază”, a precizat Florina Meteş.

A fost arestat preventiv

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că băimăreanul este bănuit de furtul unui telefon mobil, dintr-un local public situat pe strada Şcolii din municipiu. Telefonul, găsit asupra lui, a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
“În baza probatoriului administrat în cauză, băimăreanul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia”, a menţionat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here