FURT – Costume populare de 12.000 de lei recuperate de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei

739

Un sighetean şi-a dat seama că poţi scoate bani frumoşi din vânzarea costumelor populare, care nu sunt deloc ieftine pe piaţă. Activităţile de cercetare şi investigaţiile efectuate de poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei pentru soluţionarea unui furt din incinta Centrului Cultural, au avut rezultatul scontat. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei şi au recuperat prejudiciul, în valoare de 12 000 de lei.

IPJ Maramureş arată că la data de 29 martie a.c. un angajat al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a sesizat poliţia despre faptul că în noaptea de 28/29 martie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta instituţiei, situată pe strada Vasile Alecsandri, de unde au sustras mai multe costume populare. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 12 000 de lei.

“În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi au demarat activităţile specifice pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor şi pentru recuperarea prejudiciului. In 12 aprilie, a fost identificat un tânăr de 16 ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei iar costumele populare sustrase au fost recuperate şi restituite Centrului Cultural”, au aratat reprezentantii IPJ Maramures.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

FOTO maracosau.ro

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here