FURIA NATURII – Străzi şi uliţe din Botiza, acoperite de apă (GALERIE FOTO)

1001

Codul portocaliu de fenomene meteo periculoase a generat probleme în după amiaza zilei de luni, 11 iunie, în localitatea Botiza. Structurile de urgenţă au fost nevoite să intervină pentru înlăturarea efectelor negative produse de creşterea debitelor şi revărsarea apelor.

“Au fost precipitaţii abundente, care au dus la revărsarea Văii Botiza. Au fost inundate străzi şi uliţe, respectiv au fost colmatate două podeţe, iar o curte a fost inundată”, a precizat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Probleme, însă, au fost şi în alte zone din judeţ. Vom reveni cu detalii!

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

1 COMENTARIU

  1. […] Înainte de episodul de vreme severă care a afectat luni, Botiza (click aici pentru detalii), fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile au afectat 17 localități de pe raza a nouă unități administrativ-teritoriale din județ (Bârsana, Cernești, Petrova, Bicaz, Remetea Chioarului, Cupșeni, Oarța de Jos, Șomcuta Mare și Groșii Țibleșului). Președintele CJSU Maramureș, prefectul Vasile Moldovan, a precizat că au fost înregistrate ca urmare a precipitaților torențiale, (”ruperi de nori” în Bârsana și Oarța de Sus) depășiri ale pragurilor de precipitați la mai multe stații hidrometrice situate în bazinele hidrografice. Precipitațiile abundente sub formă de ploaie au condus la formarea de torenți și scurgeri de pe versanți care au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi și pâraie. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here