FURIA NATURII – Ploile torențiale au făcut ravagii în Săliștea de Sus (FOTO)

523

Orașul Săliștea de Sus este grav afectat în urma ploilor torențile căzute în ultima vreme. Precipitațiile abundente au condus la formarea de torenți și scurgeri de pe versanți, care au crescut nivelul și debitul pârâului Buleasa. Șuvoaiele de apă au transportat aluviuni, pietriș, bolovani, material vegetal, material lemnos și nu au putut fi preluate de rigolele, șanțurile și rețeaua de canalizare. Pârâul Buleasa s-a revărsat și a produs pagube însemnate.

Subprefectul de Maramureș, Oana-Mihaela Oșanu, s-a deplasat în orașul Săliștea de Sus, unde a coordonat acțiunile pompierilor militari care au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații.

“Împreună cu autoritățile administrației publice locale s-a acționat cu mijloace tehnice (motopompe, buldoexcavatoare) pentru eliminarea efectelor hidrometeorologice periculoase: evacuarea apelor din gospodării, beciuri, curți, îndepărtarea aluviunilor. Conform primelor estimări au rămas izolate aproximativ 100 de gospodării (se circulă doar pietonal) și au fost afectate de revărsarea apelor pârâului peste 200 de gospodării”, informează reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș.

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi asa de mare dezastru daca nu s-ar fi intervenit la tubarea cu tuburi subdimensionate pentru debitul maxim istoric al paraielor si regùlarizare dupa ureche fara in studiu facut cetatean al (orasului ) Saliste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here