FUGĂ, ALERTĂ FALSĂ ȘI MULTE MINCIUNI – Băimărean prins cu 110 km/h pe străzile din municipiu

463

Un băimărean de 19 ani are de dat multe explicații oamenilor legii după ce a fugit de echipajul de poliție, a sunat la 112 anunțând că i-a fost furată mașina și mai apoi să recunoască că totul a fost o minciună.

Totul după ce poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au surprins cu aparatura video-radar , un autovehicul care circula pe bulevardul Bucureşti în direcţia bulevardului Unirii din Baia Mare cu o viteză de 110 km/h.

Au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire a autoturismului, dar șoferul nu a oprit şi a virat brusc, pe strada Nicolae Iorga, fără a respecta semnificația indicatorului “accesul interzis”.

„Autoturismul a fost identificat în jurul orei 19:35, într-o parcare, situată pe strada Nicolae Iorga, având portierele asigurate cu sistemul de închidere centralizată. În acelaşi timp la numărul de urgenţă 112, a fost primit un apel cum că maşina respectivă a fost furată.
La ora 20.30, la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare s-a prezentat un tânăr în vârstă de 19 ani, care a recunoscut că el a condus autoturismul, nu a oprit la semnalele polițiștilor şi a fugit din locul unde a parcat autoturismul şi că a reclamat furtul pentru a fi absolvit de vină. În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

șoferul a fost testat cu alcooltestul și nu era băut. În cauză s-au întocmit acte de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pe drumurile publice. Totodată, tânărul a fost sancţionat şi pentru alertarea falsă prin numărul de urgenţă 112.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here