FRONTIERĂ – Trei călăuze arestate preventiv pentru trafic de migranți la frontiera cu Ucraina

201

Trafic de migranți la frontiera cu Ucraina. Poliţiştii de frontieră maramureșeni au depistat trei cetățeni ucraineni, care au sprijinit patru indieni să treacă frontiera din Ucraina în România, cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei. Cei trei ucraineni sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

„În data de 18 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Colegii noștri au observat, pe direcția localității Săpânța, mai multe persoane care au trecut prin albia râului Tisa, din Ucraina în România.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, persoanele au urcat într-un microbuz care a demarat în trombă spre localitatea Remeți. Alte două persoane, vorbitoare de limba ucraineană, au fost reținute chiar la fața locului.

În continuare, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport și au reușit oprirea acestuia în localitatea Teceu Mic. Mașina, un Mercedes Vito înmatriculat în România, era condusă de către un cetățean ucrainean în vârstă de 40 de ani. În interiorul acesteia se aflau patru cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani”, au anunțat reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

Autoritățile de frontieră au stabilit, în cadrul verificărilor preliminare, faptul că cele patru persoane au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, cetățenii ucraineni fiind de fapt călăuzele celor patru cetățeni indieni.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii indieni. În 19 septembrie cei patru cetățeni indieni au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie dintre cele două state.

De asemenea, cei trei cetățeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cei trei ucraineni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here