FRAUDE ONLINE – Maramureşenii sfătuiţi să aibă grijă la cumpărăturile online

506
Un număr de 95 persoane specializate în comiterea de fraude online au fost arestate în timpul Operațiunii E-Commerce 2018 (eComm 2018).  În perioada 4-15 iunie a.c., Poliţia Română, alături de alte 27 de state europene, a participat la aceste activităţi sub coordonarea Europol. 
IPJ Maramureş a anunţat că operațiunea E-Commerce combate fraudele pe internet, produse în absența fizică a cardurilor, urmărind să asigure un mediu online mai sigur prin intermediul schimbului de informații și dezvoltării de bune practici între organismele de aplicare a legii și mediul privat.
Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele online, spun poliţiştii maramureşeni. Prima regulă este aceea să verificați dacă dispozitivul pe care îl folosiți pentru a efectua achiziții online este configurat în mod corespunzător și conexiunea de internet este sigură.
Apoi, folosirea unui card este o modalitate sigură de plată în comerțul online atâta timp cât vă luați aceleași măsuri de precauție ca și în celelalte tipuri de achiziții, iar dacă sunteți victima unei fraude online, sesizați poliția. Dacă ați cumpărat produsul prin intermediul unui card de credit sau debit, sesizați de asemenea banca emitentă. Verificați-vă serviciul de internet banking în mod constant. Anunțați imediat banca emitentă dacă observați plăți sau retrageri pe care nu le-ați efectuat dumneavoastră.
Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here