FOTO/VIDEO CONTRABANDĂ CU TIR-ul – 53 de baxuri cu țigări descoperite în remorca unui camion

2011

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret au descoperit în podeaua dublă a remorcii unui camion, cantitatea de 26.770 pachete cu țigări (53 de baxuri), în valoare de peste 23.700 lei. Marfa urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

La volanul autocamionului se afla un un cetățean ucrainean, care este reținut pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. În data de 17 martie s-a prezentat în P.T.F. Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean A. I., în vârstă de 50 de ani, conducând un automarfar cu remorcă, marca Man, încărcat cu mobilier. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra camionului și remorcii.

Drept urmare, s-a constatat că într-un spațiu special amenajat în remorca mijlocului de transport – podea dublă – erau disimulate mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura efectuării unui control amănunțit. Polițiștii de frontieră au descoperit ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în podeaua remorcii, cantitatea de 26.770 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar camionul și remorca, în valoare de 68.800 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a cetățeanului ucrainean, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând ca azi, 18.03.2018 să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here