FOTO VALEA IZEI PRAF – Șoferii reclamă nepăsarea autorităților județene

3458

Șoferii maramureșeni care sunt nevoiți să circule zilnic pe drumul care leagă Vadu Izei de Săcel reclamă nesimțirea de care dau dovadă cei care ar trebui să se ocupe de drumurile județene. Ei spun că acest drum arată acum mai groaznic ca niciodată, iar drumarii nu se fac văzuți prea curand.

„Pe toată Valea Izei este prăpăd, dar în Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești și Săliștea de Sus este nenorocire… Nu există porțiune de șosea, mai mare de 20-30 de metri să nu fie spartă. În fiecare an este dezastru după topirea zăpezii, dar parcă acum este mai rău ca oricând… Din păcate, cel puțin în Dragomirești, cu excepția plombelor de mântuială cu nisip, tasate cu cizmele de către drumari în luna februarie a anului trecut, nu s-au mai făcut nici un fel de intervenții, de genul asfaltări, reparații sau plombe, de ani de zile…

Eu spun că mai rău ca acum nu s-a circulat niciodată… Vai de capul șoferilor și de mașinile lor… Nu este treaba mea să cer explicații autorităților, eu vorbesc de pe poziția șoferuului frustrat, nervos că autoritățile nu își fac treaba cum ar trebui. În altă ordine de idei, nu trebuie să ceară nimeni intervenții și solicitări la Drumuri și Poduri, ei trebuie să le facă fără nicio intervenție. Credeți că ei nu văd și nu știu despre ce este vorba? În fiecare an este aceeași poveste, gropi din ce în ce mai mari și șoferii își repară mașinile pe banii lor”, spune Mihai A.

„Eu aleg drumul pe Valea Izei ca să ajung la Borșa pentru că este mai scurt, dar acum e plin de gropi. Ai toate șansele să îți spargi mașina. Nu înțeleg de ce nimănui nu îi pasă. Președintele Consiliului Județean ne tot spune că reabilitează Valea Izei, dar nu vedem nicio mișcare. Asta ne-a spus și acum un an de zile. Și noi tot prin gropi trebuie să circulăm. Probabil că din Baia Mare gropile nu par așa de mari și periculoase”, adaugă Cezar T.

Contactat telefonic, directorul Societății de Drumuri și Poduri Maramureș din subordinea Consiliului Județean, Emil Marinescu, ține să arate că se lucrează la gropile mari atat pe drumul județean de pe Valea Izei, cat și pe DJ187, Valea Ruscovei.

„Noi am început să lucrăm la gropile mari, că acelea sunt periculoase, pe Valea Izei suntem la intrarea în Dragomirești, iar pe Valea Ruscovei, DJ187, suntem la intrarea în Poienile de sub Munte. Facem întai gropile mari din carosabil, iar apoi ne vom întoarce la celelalte. Oricum, de joi încolo vremea se răcește și nu vom mai putea lucra. Pană se va face atribuirea celor două drumuri și toate celelalte etape noi vom face plombări și numai plombări”, a concluzionat directorul Emil Marinescu.

Dragoș HOJDALĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here