FOTO Uniunea Ucrainenilor din România a distribuit manuale de limba ucraineană şcolilor unde se predau aceste discipline

543

În cadrul unei ample acțiuni derulate de către Uniunea Ucrainenilor din România au fost distribuite instituțiilor de învățământ din Maramureșul istoric manuale auxiliare de limba și literatura ucraineană pentru clasele 1-5. Inițiativa a aparținut deputatului Miroslav  Nicolae Petrețchi, președintele UUR România și lui Miroslav Petrețchi, președintele UUR Maramureș.

‘’Este un lucru benefic editarea acestor noi manuale adaptate noilor cerințe și criterii școlare. S-a așteptat foarte mult realizarea acestui lucru. De exemplu, mama mea care este pensionară, a învățat din manualele din care au învățat până mai ieri elevii noștri. Nu pot decât să-l felicit pe domnul deputat  Miroslav Nicolae Petrețchi pentru implicarea în această activitate’’, a spus prof. Emilia Codrea, consilier la Departamentul Minorități din cadrul Ministerului Educației Naționale.

‘’Sunt bucuros că am reușit să oferim școlilor aceste manuale care le vor fi de un real ajutor. Acțiune a fost demarată încă de anul trecut dar, datorită modificărilor survenite în ceea ce privesc manualele auxiliare, am fost nevoiți să  ne oprim În urma unei analize aprofundate a derulării actului educațional în limba ucraineană, am constatat carențe care se repetau de la un an la altul. Pornind de la această realitate ne-am concentrat eforturile pentru a pune la dispoziție elevilor manuale noi. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul venit și din parte cadrelor didactice. Pentru noi învățământul este o prioritate majoră. Sunt sigur că aceste noi manuale își vor dovedi utilitatea și învățământul în limba maternă se va îmbunătăți simțitor. Aceste manuale au fost distribuite în toată țara unde se predă limba ucraineană. Vreau să le mulțumesc pentru suportul acordat președinților filialelor UUR din țară’’, a spus Miroslav Nicolae Petrețchi, deputat, președintele UUR România. 

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here