FOTO ȘOCANT DRUMUL SPRE IZVOARE – Măcel în fondul de vânătoare

650

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării din România face apel la maramureșenii care pot oferi orice detalii despre măcelul care s-a produs în zona Firiza, drumul spre stațiunea Izvoare să o facă fără ezitare, pentru a putea fi trași la răspundere cei care se fac vinovați de aceste barbarisme.

„Imagini halucinante au fost transmise de către un turist care trecea printr-o pădure din zona Firiza -Maramureș (drumul spre stațiunea Izvoare), zeci de resturi de animale sălbatice ucise în urmă cu puțin timp au fost abandonate în pădure, departe de ochii trecătorilor și ai… legii, cel mai probabil actiunea apartine unui grup bine organizat de braconieri.

În timp ce facea fotografii, turistul a fost alungat din zona de un grup de vanatori care treceau prin zona si i-au interzis sa mai fotografieze. Din descrierea turistului reiese ca in zona mai erau si cateva piei de cerb, dar pe care nu a mai reusit sa le fotografieze. ANCBP va demara o ancheta privind clarificarea situatiei in care resturile de animale au ajuns in padure. Va solicitam sprijinul cu orice informatie care poate duce la clarificarea modului in care au ajuns resturile de animale in padure, turisti care au trecut prin zona si au sesizat masini sau persoane suspecte. De asemenea facem apel si catre localnici daca pot furniza informatii, asteptam eventuale informatiile in privat pentru a le proteja identitatea celor care pot furniza detalii. ”, spun cei de la ANCBP.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here