FOTBALUL LA PUTERE – Stadionul din Şomcuta Mare, singurul cu nocturnă din Maramureş (GALERIE FOTO)

1074

Iubitorii de fotbal din Şomcuta Mare vor avea, în sfârşit, motive de bucurie. Vor putea, în sfârşit, posibilitatea să îşi vadă echipa locală evoluând pe propriul teren. Asta, întrucât stadionul, aflat în şantier, în ultimii opt ani, va fi, în sfârşit, finalizat.

# Un gazon la standarde moderne
Noua administraţie locală a pus “pe repede înainte” investiţia, care a stagnat în mandatele anterioare. Aşadar, s-au alocat bani de la bugetul local, iar lucrările au avansat considerabil în ultima vreme, fiind, în prezent, aproape de finalizare. “A fost finalizat gazonul. A fost montat un pat germinativ, peste care s-au aşezat nişte rulouri de iarbă. La fel, sunt gata şi vestiarele şi porţile care, acum, au plasele montate. În plus, în cel mai scurt timp, va fi gata şi nocturna. Cred că suntem singura echipă din această divizie, exceptând granzii din Capitală (n.red. – care au echipa a doua), care vom avea nocturnă. Cred că suntem şi singurii din judeţ care au nocturnă. Intenţia noastră ar fi să încercăm promovarea în sezonul competiţional următor. Avem o bază sportivă la standarde moderne, iar şomcutenii sunt iubitori de fotbal. Majoritatea are cuvinte de laudă faţă de stadion”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Claudiu Vladimir Mureşan, viceprimarul oraşului Şomcuta Mare, el însuşi fost jucător de fotbal.

 

# Mereu în topul judeţean, în ultimii ani
Echipa de fotbal din Şomcuta, Progresul, se află, în prezent, în Liga 4. Sezonul acesta a terminat pe locul patru, după favorita CS Minaur, respectiv după echipele din Târgu Lăpuş şi Fărcaşa. La fel, a jucat finala Cupei României, faza judeţeană, Seria Sud. Însă, sezonul anterior, echipa din Şomcuta a câştigat finala judeţeană în Cupa României, împotriva celei din Bârsana. Ulterior, în etapa interjudeţeană, a învins Jiboul. Însă, în faza următoare, a fost învinsă de echipa de Liga 3 din Recea, cu un buget superior. Tocmai de aceea, odată cu inaugurarea noii baze sportive, ambiţia promovării este şi mai mare. “În orice caz, echipa va evolua pe noul stadion începând cu sezonul următor”, a precizat viceprimarul oraşului Şomcuta Mare, Claudiu Vladimir Mureşan.

# Au jucat “acasă”, la Mocira, Lăpuşel şi Satulung
Preşedintele clubului Progresul Şomcuta Mare este Ionuţ Buhai, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care este, totodată, şi jucător. “În ultimii opt ani, a fost tot în construcţie stadionul. Ne bucurăm că vom avea bază sportivă modernă. Eu ştiu că suntem singurii la acest nivel şi singurii din judeţ, care avem nocturnă. Noi sperăm să putem evolua în nocturnă, totul ţine de adversarii noştri, dacă vor fi de acord. Câtă vreme a fost stadionul în construcţie, am jucat pe unde prindeam, ba pe la Mocira, ba pe la Lăpuşel, bape la Satulung. Practic, noi nu am jucat acasă în ultimii ani, lucru care afectează rezultatele. Noi am fost mereu pe drumuri, mereu în deplasare. Suntem un grup unit, nu prea am avut schimbări în lot în ultimii şapte ani de când am câştigat titlul pe judeţ. Numai câţiva au plecat şi au venit alţi jucători, în rest, suntem cam tot aceeaşi. Avem acelaşi antrenor, Dan Mircea, din 2001, atunci când a fost înfiinţată echipa care ţine de primărie. Avem în lot şi doi jucători care au evoluat în Liga 3, la Sănătatea Cluj, care au făcut, înainte, junioratul la Universitatea Cluj”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Ionuţ Buhai.

# Un buget anual de 70.000 de lei
Preşedintele-jucător al clubului şomcutean spune că autorităţile locale sunt cei care îi ţin “în picioare”, financiar vorbind. “Practic, primăria este cea care ne finanţează. Sponsori avem mai puţini. Anul trecut, am primit de la un sponsor 20.000 de lei sprijin financiar pentru echipament, treninguri de prezentare, mingi şi deplasări. Însă, toate costurile sunt suportate de primărie. Avem prime de joc, 100 de lei. Primim câte o masă după fiecare meci. În plus, deplasările se decontează. Am avut buget de 50.000 de lei, apoi a crescut la 60.000 de lei, iar în prezent, el este de 70.000 de lei pe an. Nu avem miliarde. Însă, noi vom încerca să promovăm anul viitor, cu toate că nu va fi uşor”, a explicat Ionuţ Buhai.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here