FOTBAL – Liga 3. Seria 5 – Trei echipe pentru un singur loc – statistică

506

Două echipe divizionare sunt în județul Maramureș și ambele activează în Liga 3, seria 5. Cele două sunt și vecine de clasament, ACS Fotbal Comuna Recea fiind lidera la zi, urmată imediat de CS Minaur, la cinci puncte distanță.

Pe locul al treilea al podiumului este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, la șase puncte de Recea și la unul singur de Minaur, ciucanii fiind considerați principalii favoriți la promovare înaintea startului de sezon. Și asta pentru că au un buget impresionant pentru Liga 3. Că nu s-au descurcat grozav în campionat se vede, dar nu este timpul pierdut, pentru că mai sunt 15 etape de jucat.

S-au descurcat însă excelent în Cupa României, acolo unde a trecut și de optimi de finală, învingând pe Dinamo București după 11m. Nu-i puțin lucru să activezi în Liga 3 și să ajungi în sferturile Cupei.

# ACS Fotbal Comuna Recea

Echipa pregătită de Romulus Buia și Ovidiu Mic a avut un parcurs interesant în turul campionatului. Și-a câștigat toate cele șapte partide disputate pe propril teren (23-5), iar în deplasare s-a impus în cinci partide, una a terminat-o la egalitate și a pierdut două (17-9). Este gruparea cu cele mai multe goluri marcate în tur, cu cele mai multe goluri marcate pe teren propriu (23, la fel ca și ciucanii) și cu cele mai multe goluri marcate în deplasare (17).

Recea a încercat mereu să joace un fotbal spectaculos, să marcheze, și de multe ori i-a reușit. Că nu este întâmplător ne-o dovedește și parcursul din sezonul trecut, când Recea a terminat pe locul al doilea, după “U” Cluj Napoca.

|n Cupa României, comuna Recea a apucat să joace doar două partide: 1-0 cu CS Minaur (meci jucat în Baia Mare și decis de golul marcat de Viorel Chinde în min. 89). A urmat jocul din faza a 4-a a Cupei la nivel național, în care Recea a pierdut acasă cu “U” Cluj, scor 1-3 (pentru noi a marcat Romario Rus).

Recea are doar două înfrângeri în campionat, ambele în deplasare, cu Baia Mare (0-1) și cu CFR Cluj II (3-7). A câștigat însă net derby-ul cu Csikszereda, pe teren străin (3-0). Au fost doar două partide în care nu au marcat niciun gol (cu Minaur și în penultima etapă din tur, la Sănătatea Cluj). Cea mai mare victorie: 7-0 acasă cu Iernut. Cea mai drastică înfrângere: 3-7 în deplasarea de la CFR II Cluj.

Marcatorii echipei din tur: Sergiu Ciocan – 9 goluri; Viorel Chinde – 7 goluri; Alexandru Mărieș și Alin Bota – câte 4 goluri (portarul Bota a marcat toate golurile din 11m); Lorand Lang, Romario Rus, Sergiu Mih – câte trei goluri; Paul Oșan – două goluri; Ioan Opriș, Adrian Micaș, Bogdan Bușică, Dacian Dunca – câte un gol. Recea a beneficiat și de autogolul lui Robert Bolozan de la Odorheiu Secuiesc.

# CS Minaur Baia Mare

Echipa pregătită de Dorin Toma și Paul Ungureanu s-a clasat pe locul al doilea după terminarea jocurilor din tur. Pentru o nou promovată este o performanță, fără îndoială. Pe teren propriu a acumulat 20 de puncte (15-3), după șase victorii și două remize, iar în deplasare a scos 12 puncte (11-5), după trei victorii, trei egaluri și o singură înfrângere (în etapa 12, la Bistrița).

Este gruparea cu cele mai puține goluri primite în tur (doar 8), cu cele mai puține goluri primite pe teren propriu (3) și cu cele mai pușine goluri încasate în deplasare (17). N-a marcat foarte mult (26 de goluri), însă este pe locul 4 în topul numărului de goluri date.

|n Cupa României, CS Minaur a disputat trei partide, începând chiar cu prima fază: 2-0 cu Rapid Jibou în deplasare (marcatori Bococi și Giurgiu), apoi 3-1 cu Unirea Tășnad acasă (Bococi – 11m, Feraru și Sabadîș). |n faza a treia, a întâlnit Comuna Recea și a pierdut 1-0.

Echipa lui Toma a ținut steagul sus până în etapa a 12-a, când a suferit singura înfrângere din campionat, 0-1 la Bistrița. Este singura echipă din serie cu un singur eșec. A pierdut însă 10 puncte urmare a celor cinci meciuri pe care le-a încheiat la egalitate. |n derby-uri, CS Minaur a bătut Recea (1-0) și a făcut 1-1 cu Miercurea Ciuc, ambele partide fiind disputate pe teren propriu. Minaur are doar două partide în care nu a marcat niciun gol (cu Bistrița și  în etapa a 7-a, la un 0-0 cu Râșnov). Cea mai mare victorie: 5-0 acasă cu Iernut (în chiar prima etapă).

Marcatorii echipei din tur: Valer Giurgiu și Denis Lihet – câte patru goluri; Răzvan Lupu, Bogdan Boje, Lorand Kis, Mihai Roșca – câte trei goluri (Roșca a marcat două din 11m); Sorin Șerban, Sandu Bococi, Cătălin Tutuța, Ciprian Duruș, Tudor Balmoș, Marius Feraru – câte un gol.

# AFK Csikszereda

Echipa din Miercurea Ciuc rămâne principalul pericol pentru cele două echipe din Maramureș, în tentativa lor de promovare în Liga 2. Deși s-au bazat pe un suport financiar extrem de ridicat pentru Liga 3, deși jucătorii ciucani au salarii foarte bune pentru acest eșalon (se spune că sunt plătiți cu sume între 1.000 și 5.000 Euro), tot nu s-au descurcat foarte bine în campionat, unde au 9 victorii, 4 rezultate de egalitate și două înfrângeri. Au mers în schimb excelent în Cupa României, unde s-au calificat în sferturile de finală.

# Calcule peste calcule

Nu ne îndoim nici o clipă că Recea, Minaur și Miercurea Ciuc se vor bate pentru promovarea în Liga 2. Pauza de iarnă poate fi un sfetnic bun, se pot face calcule, se pot aduce jucători, multe se pot face. Este foarte important însă suportul financiar, fără de care nici măcar nu ai de ce să te gândești la promovare. Totul este mai scump în Liga 2, de la organizarea de meciuri, la deplasări de sute de kilometri. Și numărul de meciuri este mult mai mare, de la 30 la 38.

Am vorbit și noi cu oamenii de la cele două cluburi. De la Recea ni s-a spus că obiectivul rămâne și că în această iarnă se vor căuta resurse, se va vedea cum poate fi ajutată echipa la o eventuală promovarea în Liga 2.

Cei de la Minaur au spus că sunt mulțumiți cu ce au realizat până acum (după cum au pornit la drum), dar că nu se vor da la o parte în cazul în care vor prinde un culoar liber și că vor lupta pentru fiecare punct în parte.

Minaur și-a adus deja un jucător, pe Alexandru Codrin Taciuc, care poate evolua pe posturile de mijlocaș lateral, în orice parte. El a jucat la Academia „Gheorhe Hagi” (FC Viitorul), iar mai apoi a fost jucătorul cluburilor Fortuna Poiana Câmpina, Sighetu Marmației, Știința Miroslava, CSMS Iași și CSM Reșița (are 23 de ani și a semnat un contract valabil până în 2000).

Clasament

 1. Comuna Recea            37p (40-14) – 15

 2. CS Minaur      32p (26-8) – 15

 3. Csikszereda  31p (38-12) – 15

 4. CFR Cluj II      29p (32-17) – 15

 5. Sănătatea      27p (25-15) – 15

 8. Cetate Râșnov             26p (18-15) – 15

 7. Av. Reghin     24p (21-15) – 15

 8. Sticla Turda   24p (22-19) – 15

 9. Un. Tășnad    21p (26-27) – 15

10. Gloria Bistrița              18p (19-25) – 15

11. Hărman         15p (20-25) – 15

12. Tg. Mureș     15p (17-27) – 15

13. Unirea Dej   13p (17-26) – 15

14. Od. Secuiesc               10p (12-25) – 15

15. CS Iernut      6p (12-50) – 15

16. Gaz Metan II               4p (14-39) – 15

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here