FOTBAL – Cupa României: Recea s-a decurcat bine o repriză, dar a fost eliminată de clujeni

917

Joi după-amiază, stadionul din Recea a fost gadza partidei dintre ACS Fotbal Comuna Recea și “U” Cluj-Napoca, din faza a patra națională a Cupei României la fotbal. Un meci cât se poate de interesant, între două echipe care s-au cunoscut binișor sezonul trecut în Liga 3, unde clujenii au terminat pe primul loc și echipa din Racea a fost a doua.

Marți au obținut calificarea în 16-imi Luceafărul Oradea, Academica Clinceni, Sporting Liești, Unirea Alba Iulia, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid. Surprize au fost, ținând cont de ligile în care evoluează echipele, eliminările celor de la CS Balotești și Daco-Getica București. Miercuri, Sportul Snagov, Progresul Spartac, CSM Slatina, CS Mioveni, Energeticianul, ACS Poli, Bucovina Rădăuți, Dacia Unirea Brăila și ASU Politehnica Timișoara au trecut mai departe. {ocul a fost eliminarea Argeșului la Slatina, în fața singurei echipe din Liga 4 rămasă în competiție.

În acest tur joacă cele 21 de echipe calificate din faza a treia națională și ultimele 15 cluburi din Liga 2. Ultimul joc al acestui tur are loc tocmai pe 18 septembrie, de la ora 16:30. Atunci se întâlnesc Flacăra Moreni și Chindia Târgoviște.

După acest tur urmează șaisprezecimile de finală, fază în care intră în competiție și cele 14 echipe din Liga 1. Aceste meciuri vor avea loc în perioada 24-30 septembrie.

Clujenii au început mai bine meciul și au deschis scorul în min. 12 prin Marius Coman. După o ratare a lui Chinde, în min. 21 gazdele reușesc egalarea prin Romario Rus, care a speculat o gafă a portarului clujean. La pauză s-a intrat la egalitate, 1-1. În partea a doua, oaspeții sunt mai insistenți și au mai multe ocazii de poartă. În primele cinci minute ratează  Cristian Ene și mai apou Coman. În min. 65, Coman scapă singur cu Bota, dar trimite balonul în bară. Deși a intrat abia la pauză, Rareș Takacs a văzut două galbene și a fost eliminat în min. 72. Deși cu un om mai puțin, clujenii înscriu prin același Coman, după o pasă foarte bună de la Florescu: 1-2 (77).

Recea insistă să creadă că poate egala până la finalul celor 90 de minute, are o ocazie de poartă, are și Clujul două, ba chiar izbutește să mai înscrie o dată în prelungiri: Florescu pasează pentru Octavian Ursu, iar acesta aduce liniștea (1-3)

ACS Fotbal Comuna Recea – Universitatea Cluj: 1-3 (1-1)

  • Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș)
  • Recea: Bota – Andrei David, M. Urs, Lang, I. Mureșan, Oșan, Asăujan, Marchiș, Chinde, R. Rus, Mih
  • Rezerve: Iura – Mărieș, I. Opriș, Bușică, Ciocan, Dunca, Cr. Erdei
  • Antrenori: Romulus Buia și Ovidiu Mic
  • “U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Kosnic, Andr. Cordoș, Taub, Gab. Giurgiu, Greu, G. Florescu, Oct. Ursu, Cr. Ene, M. Coman
  • Rezerve: Albuț – Al. Coman, Takacs, Berci, Hordouan, K. Twumasi, D. Dumitrescu
  • Antrenor: Adrian Falub

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here