FOTBAL – Cum arată seria a 5-a din Liga 3 – destule schimbări

408
soccer ball on the grass - football in a 3d render

Vineri, 17 august, de la ora 13,30, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”, va avea loc tragerea la sorți în urma căreia va fi stabilit calendarul competițional al noii ediții a Ligii 3. În noul sezon al Ligii 3 sunt înscrise 80 de echipe. Prin hotărârea Comitetului de Urgență din 16 august 2018, acestea au fost împărțite în 5 serii de câte 16 formații.

Seria a 5-a, din care fac parte și echipele maramureșene, este formată din următoarele echipe: Sticla Arieșul Turda (județul Cluj), CS Minaur Baia Mare (Maramureș), ACS MSE Târgu Mureș (Mureș), AFC Unu Fotbal Gloria (Bistrița Năsăud), ACS Fotbal Comuna Recea (Maramureș), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Harghita), Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca (Cluj), AFC Hărman (Brașov), Olimpic Cetate Râșnov (Brașov), CFR 2 Cluj Napoca (Cluj), Unirea Tășnad (Satu Mare), Avântul Reghin (Mureș), AFC Odorheiu Secuiesc (Harghita), Gaz Metan Mediaș 2 (Sibiu), Unirea Dej (Cluj), CS Iernut (Mureș).

Aui dispărut din seria noastră toate echipele din județul Alba, dar au apărut echipele din județul Harghita (deplasări foarte lungi). Bine, nu e vina FRF că Sălaj nu are nicio echipă, la fel Bihor sau că în Satu Mare și Bistrița e o singură grupare. Nici Maramureș nu stă deloc grozav, până la urmă.

Noul sezon al Ligii 3 va începe în weekendul 25-26 august. Vor promova în Liga 2 echipele clasate pe primul loc în fiecare dintre cele 5 serii la finalul sezonului 2018-2019. Din Liga 3 vor retrograda 21 de echipe: ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie și cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele 5 serii. Se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11. Turul Ligii 3 se va încheia pe 1-2 decembrie 2018, urmând ca sezonul să se reia pe 2-3 martie 2019. Ultima rundă, cea cu numărul 30, este programată pe 25-26 mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here