FOSTE TAXE AUTO  – Finanţele maramureşene au început a da banii înapoi şoferilor

1130

La toate unităţile fiscale din subordinea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş au fost depuse până la 31 august, data limită pentru depunerea dosarelor, peste 13.000 de cereri de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Din totalul acestor cereri, cele mai multe au fost aferente contribuabililor cu domiciliul fiscal arondat municipiului Baia Mare. Administraţia Finanţelor Publice Maramureş a anunţat că s-a restituit până la acest moment celor îndreptăţiţi suma de 14.210.375 lei. Nu s-au înregistrat probleme deosebite.

Şoferii maramureşeni care au de recuperat fostele taxe auto de la stat trebuie să ştie că restituirea sumelor se face, în baza deciziilor emise de Fisc, până la 31 decembrie 2018 pentru cei care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pe autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule vor primi banii abia începând cu 1 septembrie 2018 şi până la finele lunii martie a anului viitor. Cererile pentru restituirea fostelor taxe auto au putut fi depuse până la 31 august 2018.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here