FOSTE TAXE AUTO – Ce se întâmplă cu maramureșenii care nu și-au primit banii

190

Maramureșenii care au depus cereri pentru restituirea fostelor taxe auto plătite, în speță taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu, ar fi trebuit să își primească banii de la stat până la finele lunii trecute. Numai că încă mai sunt maramureșeni care nu și-au primit banii, deși au parcurs toți pașii legali prevăzuți de prevederile legale în vigoare. Nu și-au primit banii cu toate că au fost alocate sume uriașe la bugetul Fondului pentru mediu, cel din care se restituie fostele taxe auto, în ultimele luni de zile.

Administrația Finanțelor Publice Maramureș spune, într-un răspuns transmis redacției “Axanews.ro”, că până la începutul lunii iulie a fost restituită la nivel de județ suma de 102.721.315 lei, reprezentând taxe auto încasate și parțial dobânzi.

“Menționăm faptul că acțiunea de restituire a taxelor auto s-a încheiat la 30 iunie 2019, singurele taxe nerestituite fiind cele la care există neclarități de genul conturi bancare eronate, moștenitori fără certificat de moștenire ș.a.m.d. Pe măsura clarificării punctuale a celor mai sus menționate vor fi restituite și aceste taxe. Pentru dobânzile cuvenite nerestituite au fost solicitate fondurile necesare, sumele urmând a fi virate în conturile unităților fiscale în vederea transferării acestora către beneficiari, începând cu data de 4 iulie 2019”, se arată în răspunsul Administrației Finanțelor Publice Maramureș.

Vă reamintim că restituirea fostelor taxe auto a fost decisă de autoritățile române după ce acestea au fost declarate ilegale de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. În mai anul trecut Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement din cauza nerestituirii fostelor taxe auto către cei care le-au achitat, iar România urma să fie trimisă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din acest motiv.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here