FORMULA 1 – Vettel a câștigat cursa de la Montreal și a devenit liderul clasamentului!

338

După cursele pline de spectacol din prima parte a sezonului, Marele Premiu al Canadei a fost lipsit de dueluri spectaculoase pentru primele poziții, iar piloții au optat pentru strategii aproape similare la schimburile de pneuri.

Vettel a plecat bine din pole position și și-a păstrat prima poziție, în timp ce Valtteri Bottas și Max Verstappen s-au luptat roată la roată pentru locul doi timp de câteva viraje. Pilotul echipei Mercedes a rămas însă în fața olandezului, în timp ce Lewis Hamilton a continuat pe 4, iar Daniel Ricciardo a reușit să-l depășească pe Kimi Raikkonen în lupta pentru locul 5.

Piloții nu au avut însă timp să pregătească noi atacuri ca urmare a unui acroșaj între Brendon Hartley și Lance Stroll în urma căruia pilotul Toro Rosso s-a izbit violent de zidul de pe partea stângă a circuitului și l-a împins ușor și pe rivalul său de la Toro Rosso în decor. Incidentul a determinat apariția Safety Car-ului pe circuit timp de câteva tururi.

Echipați cu pneuri hypersoft, Verstappen și Ricciardo au intrat la boxe înainte de turul 20, iar Hamilton a luat o decizie similară deși avea pneuri ultrasoft, cel mai probabil și ca urmare a unor probleme la sistemul de răcire care au fost remediate parțial la pitstop. Ricciardo a reușit însă să-l depășească pe Hamilton ca urmare a intrării la boxe.

În absența unor dueluri majore în partea superioară a clasamentului, principalul mister a fost momentul optim în care Vettel, Bottas și Verstappen vor efectua intrarea la boxe. Aceasta s-a petrecut abia la jumătatea cursei fără incidente majore, iar Vettel a revenit pe circuit pe prima poziție cu un avans de circa 5 secunde în fața lui Bottas, în timp ce Verstappen a rămas în fața lui Ricciardo, Hamilton și Raikkonen. Toți cei 6 piloți au optat pentru un al doilea stint pe pneuri supersoft.

Bottas a dat semne că se poate apropia de Vettel, însă după ce a ajuns la pragul de 3 secunde pilotul Scuderiei a mărit ritmul. Germanul a avut un stint liniștit, lipsit de emoții, astfel că a trecut primul linia de sosire și a obținut victoria în Marele Premiu al Canadei.

Bottas și Verstappen și-au trecut în conturi câte un podium, în timp ce Ricciardo a terminat pe locul 4 în ciuda faptului că Hamilton s-a apropiat la numai o secundă pe finalul cursei. Raikkonen și-a trecut în cont locul 6, în timp ce Renault a coupat următoarele două poziții prin Nico Hulknerg și Carlos Sainz, iar Esteban Ocon și Charles Leclerc au încheiat în puncte.

Jocul rezultatelor l-a propulsat pe Vettel pe prima poziție în clasamentul general, cu un singur punct în fața lui Hamilton.

Aflat la Marele Premiu cu numărul 300 din carieră, Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze în a doua parte a cursei din cauza unei lipse de putere la motorul Renault, iar spaniolul s-a retras în garajul McLaren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here