FORMULA 1 – Hamilton, victorie fără emoții în Singapore!

311

Circuitul Marina Bay din Singapore și-a respectat statutul în privința dificultății de a depăși, ceea ce l-a avantajat semnificativ pe câștigătorul pole position-ului în calificările de sâmbătă, Lewis Hamilton.

Pilotul echipei Mercedes a plecat foarte bine la start, în timp ce Sebastian Vettel a pus presiune pe Max Verstappen imediat după stingerea luminilor roșii, însă olandezul s-a repliat temporar înainte ca germanul să-l depășească pe interior pentru a progresa pe locul doi.

Imediat după această depășire, comisarii de cursă au trimis Safety Car-ul pe circuit în urma unui acroșaj între Sergio Perez și Esteban Ocon, în urma căruia Ocon a lovit zidurile de pe marginea circuitului și a abandonat. Safety Car-ul a ieșit de pe circuit în turul 4, însă piloții și-au construit avansuri minime de 1-2 secunde în asteparea intrării la boxe.

Vettel a fost primul pilot la standuri în turul 15 și a optat pentru pneuri ultrasoft, în timp ce Hamilton a schimbat hypersoft-urile cu pneuri soft un singur tur mai târziu. Hamilton a ieșit pe circuit tot în fața lui Vettel, care a avut nevoie de un tur pentru a-l depăși pe Perez, întrucât acesta nu efectuase încă prima oprire.

Timpul pierdut în spatele pilotului Force India a fost decisiv, în contextul în care Verstappen a mizat de asemenea pneuri soft și a ieșit de la boxe roată la roată cu germanul, reușind să se impună și să revină astfel pe locul 2 câștigat în calificări.

Astfel, strategia diferită adoptată de Ferrari nu a avut rezultatul constant, mai ales că Vettel a obținut timpi foarte apropiați de cei ai rivalilor, în ciuda utilizării unor cauciucuri mai rapide. În spatele Verstappen și Vettel, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo au revenit pe circuit în aceleași poziții de la start, iar australianul a fost singurul care a optat pentru aceeași strategie ca Vettel, cu pneuri ultrasoft.

Chiar dacă Hamilton și-a construit un avans de 3-4 secunde în fața lui Verstappen, cursa s-a animat brusc în apropierea turului 40, când cei doi i-au ajuns din urmă pe Sergey Sirotkin și Romain Grosjean. Cei din urmă se luptau pentru poziție și nu i-au permis lui Hamilton să treacă, astfel că britanicul a fost nevoit să încetinească pentru a nu risca un acroșaj. Verstappen a speculat imediat momentul, s-a apropiat amenințător și a încercat să inițieze un atac, însă în cele din urmă Hamilton a rezistat în fruntea plutonului. 

În scurt timp, Hamilton și-a reconstruit avansul de 3-4 secunde, iar ultimele 20 de tururi nu au adus nimic nou în pluton fruntaș. Hamilton a trecut astfel primul linia de sosire în fața lui Verstappen și Vettel și și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general cu un avans de 40 de puncte în fața lui Vettel.

Plutonul a fost urmat de Bottas, Raikkonen și Ricciardo, în timp ce Fernando Alonso a reușit să obțină locul 7 după ce a câștigat două poziții la start și alte 3 locuri la schimbarea pneurilor. Renault a terminat în puncte cu ambii piloți prin Carlos Sainz (8) și Nico Hulkenberg (10), în timp ce Clarles Leclerc și-a trecut în cont locul 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here