FONDURI TRANSFRONTALIERE – 1,5 milioane de euro pentru spitalul din Poienile de sub Munte

612

Finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea și dotarea spitalului din cea mai mare comună din Maramureș, Poienile de sub Munte. Potrivit informațiilor furnizate de către primarul localității, Ștefan Oancea, vorbim despre un proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina, beneficiarul proiectului fiind comuna Poienile de sub Munte, localitatea Bocikoiu Mare din Raionul Rahiv, Regiunea Zakarpatea și Consiliul Raional Verhovina, Raionul Verhovina, Regiunea Ivano Frankivsk din Ucraina.

“Am primit această finanțare, noi ne bucurăm, vă dați seama. Este un proiect în valoare de 1,5 milioane euro, suntem noi și două entități din Ucraina. Suntem în parteneriat pe teme de sănătate cu vecinii ucraineni. La noi vom avea reabilitat și modernizat centrul de permanență și dispensarul medical. Uniunea Europeană finanțează astfel de proiecte pentru localitățile de frontieră, cum suntem noi. În total vor beneficia de pe urma acestor bani toți locuitorii comunei și nu numai, iar împreună cu ucrainenii suntem cca 40.000 oameni care se vor bucura de aceste investiții”, a spus Oancea, pentru “Axanews.ro”.

El a mai menționat că trebuie făcut proiectul tehnic, iar până la finele acestui an trebuie depusă întreaga documentație, astfel încât lucrările să demareze de anul viitor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here