FONDURI EUROPENE – Poliţia Maramureş vrea să reabiliteze sediile mai multor subunităţi din judeţ

341

S-a tot vorbit, de-a lungul timpului, despre faptul că structurile Ministerului Afacerilor de Interne au nevoie de finanţări pentru modernizarea infrastructurii şi tehnicii de intervenţie.

În acest sens, în ultimul an, s-au făcut unele progrese. Spre exemplu, în ultimul an, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş a primit 33 de autospeciale noi. Astfel, parcul auto al unităţii are în dotare, în prezent, 302 de autospeciale.

Centrul de arest, aproape gata

Însă, IPJ Maramureş caută să investească în clădirile pe care le deţine.
La începutul anului 2018, unitatea maramureşeană avea, în programul de finanțare, un obiectiv de investiţii în continuare avizate în CTE, respectiv „Consolidare, modernizare şi extindere arest la sediul IPJ Maramureş”. Conform informaţiilor furnizate de instituţie, obiectivul finanțat este finalizat în procent de 98%. În plus, în cursul anului 2018, IPJ Maramureș a depus două proiecte de finanțare europeană din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020. “De asemenea, a fost inițiat un proiect european de atragere a unor fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea a zece sedii ale unor subunități din județ, a cărui valoare este de 462.000 de euro”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here