FONDURI EUROPENE CORUIA – Centru de îngrijire bătrâni functional din primavara lui 2019

991

În satul Coruia din comuna Săcălășeni, în săptămâna Centenarului Marii Uniri, au fost recepționate lucrările la un proiect demarat pe fonduri europene încă din cursul anului 2013, respectiv un centru de îngrijire bătrâni. Construcția a costat 3,5 milioane de euro și a fost realizată pe AFIR, având patru componente.

Au fost modernizați 11,5 km de drumuri, investiția fiind de aproximativ 1 milion de euro, trei kilometri de canalizare care au costat aproximativ 800.000 de euro, dotări așezăminte culturale, finanțate cu aproximativ 200.000 de euro, în timp ce pentru Centrul de bătrâni s-au alocat 1,5 milioane de euro.

Primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop a arătat că suma de 2,5 milioane de euro a fost o finanțare pe fonduri europene, în timp ce, de la bugetul local s-a alocat diferența de un milion de euro necesară finalizării acestei lucrări.

”Ne bucurăm că am încheiat cea mai mare investiție realizată în comunitate, de peste 3,5 milioane de euro și suntem încântați că recepția finală a avut loc în Anul Centenar, în săptămâna în care românii se pregătesc să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire. Acest Centru de îngrijire bătrâni va avea 47 de locuri disponibile, iar eu sper că în primăvara anului viitor vom reuși să îl dăm în folosință. Suntem acum la partea de avizare, obținerea autorizației de funcționare și amenajarea interiorului cu mobilierul necesare”, a explicat primarul Emilian Pop.

Dar acestea nu sunt singurele investiții care se vor face în Săcălășeni. La începutul lunii noiembrie a fost semnat contractul de lucrări cu constructorul pentru realizarea unui cămin cultural în Săcălășeni, o finanțare de un milion de euro obținută de la Compania Națională de Investiții (CNI). Lucrările, speră administrația locală, ar urma să înceapă în primavara lui 2019.

„Primul investitor din zona Europa a încheiat plantarea nucilor în 12 noiembrie, pe o suprafață de 6,5 hectare. În 26 noiembrie am semnat contractul de concesiune pentru un alt investitor, care aduce în zonă peste un milion de euro și aici mă refer la oameni care au muncit în afara granițelor țării și au revenit în țară, dornici să facă afaceri în patria natală”, a concluzionat primarul Săcălășeniului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here