FOCARUL DE LA MINAUR, ȚINUT SUB CONTROL – Al. Dedu (președ. FRH): “Campionatul nu se va opri și se va termina așa cum este programat!”

58

Echipa de handbal masculin CS Minaur rămâne cu șapte cazuri de infectare cu Covid-19. După descoperirea focarului de coronavirus la gruparea băimăreană a existat temerea că acesta se va extinde și, în acest sens, toți jucătorii, antrenorii și conducătorii clubului au fost testați din nou ieri, 29 septembrie. Din fericire, nu au mai apărut surprize neplăcute.

„Ne liniștește faptul că niciunul dintre ceilalți sportivi, tehnicieni sau membri ai staff-ului administrativ nu a ieșit pozitiv la testul suplimentar, mai ales că este foarte aproape participarea la un nou turneu, de șase jocuri, între 4 și 10 septembrie, la Sfântu Gheorghe”, scrie minaur.ro.

Rămân în continuare infectați cu noul coronavirus: Călin Căbuț, Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra și Paul Oargă.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții clubului băimărean, șase din cei șapte handbaliști infectați au plecat acasă, unde vor sta în izolare. Doar Robert Nagy a rămas pentru investigații suplimentare, dar sunt șanse ca azi să fie și el externat din spital.

Până la finalul săptămânii trecute, cinci echipe din Liga Zimbrilor raportaseră cazuri de infectare cu Covid-19. Este vorba de CSM Bacău (15 cazuri), CS Minaur Baia Mare (7), CSM Reșița (4), CSM Făgăraș (2) și Dinamo București (1).

Marți, 29 septembrie, lista cluburilor lovite de noul coronavirus a fost completată cu CSM Botoșani, unde au fost depistați 12 handbaliști infectați.

#Campionatul continuă, în orice condiții

Reprezentanții cluburilor afectate de infectările cu coronavirus au solicitat amânarea celui de-al doilea turneu al Ligii Zimbrilor, programat să înceapă duminică, 4 octombrie, la Sfântu Gheorghe. Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal (FRH) nici nu vrea să audă, însă, de așa ceva.

”Cluburile au obligația regulamentară de a înștiința federația în două ore de la aflarea rezultatelor testelor. Avem regulamentul postat pe site pentru orice fel de situații, ne-am străduit să găsim soluții pentru orice situație, iar cluburile știu bine acest lucru, știu ce au de făcut. Ce pot transmite după aceste vești de la cluburi cu cazuri de Covid-19 este că Liga Națională, campionatul României, nu se va opri din acest motiv. Nu vor fi amânări de meciuri!

La cum evoluează situația, este posibil ca orice echipă să aibă cazuri în viitor, la fel cum și arbitrii, membrii federației să fie în aceeași situație. Dar, repet: campionatul nu se va opri și se va termina așa cum este programat! Noi trebuie să gândim pe termen mediu-lung, avem competiții majore, anul viitor Jocurile Olimpice, tocmai de aceea avem un regulament care trebuie respectat. Avem o competiție care trebuie dusă la capăt, asta ne e menirea! Iar cluburile o au pe a lor! Peste câteva săptămâni pot fi alte cinci-șase echipe cu cazuri, iar cele de acum să aibă jucătorii sănătoși. Nu putem opri competiția!”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH, pentru News.ro.

Marius CÎMPIAN

foto Alex Nicodim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here