FLORILE SOMEȘULUI – Copii din trei județe s-au întrecut în folclor, la Mireșu Mare (FOTO)

273

Veselie, folclor și multă tinerețe. Acestea au fost caracteristicile principale ale celei de-a XIII-a ediții a festivalului „Florile Someșului”, organizat de administrația locală din Mireșu Mare (primar Ioan Mătieș).

Evenimentul de tradiție (organizat anul acesta duminică, 9 iunie) s-a adresat copiilor de până la 15 ani. Copiii au plecat fericiți de premiile obținute. Trebuie spus că au participat copii din Maramureș, dar și din județele învecinate.

La secțiunea Ansambluri folclorice, trofeul festivalului a fost adjudecat de Ansamblul „Joc de Ceanu Mare” din Ceanu Mare, județul Cluj. Premiul I a fost obținut de Ansamblul „Mugurii Codrului” din Mireșu Mare, județul Maramureș. Argintul a mers la Tășnad, județul Satu Mare, prin intermediul Ansamblului „Flori de Codru”. Podiumul a fost completat de Ansamblul „Mugurașii” din Giorocuta, județul Satu Mare. Au fost acordate și mențiuni: Ansamblului ” Izvorașul Tureniului” , Tureni, județul Cluj și Ansamblul „Tradiții din Chioar” din Valea Chioarului, județul Maramureș.

La secțiunea soliști vocali 7-10 ani, podiumul a fost ocupat numai de băimăreni. Premiul I a fost obținut de Sorina Maria Pop, premiul II de Răzvan Vasile Augustin Cizmar, iar premiul III de Cezara Augusta Dan, Baia Mare. Mențiune a primit Medeea Dragoș din Baia-Sprie.

La secțiunea soliști vocali 10-15 ani, premiul I a fost adjudecat de Paul Marincaș din Baia Mare, județul Maramureș, premiul II de Patricia Moldovan din Baia Mare, județul Maramureș, iar premiul III de Ioana Mihai, Halmeu, județul Satu Mare. Mențiuni au primit Victoria Petrenciuc din Lăpuș, județul Maramureș și Denisa Mihaela Petruț din Vălenii Lăpușului, județul Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here