FINANȚARE – 50.000 de lei pentru ACS “Fotbal Feminin”. Băimărencele au jucat încă două amicale

71

ACS Fotbal Feminin Baia Mare, fostă AS Independența, își continuă pregătirile pentru sezonul următor al Ligii 1. Băimărencele au jucat alte două partide în Ungaria, după ce anterior au întâlnit echipa Kelen SC Noi Labdarugo Csapat (Liga 1), în fața căreia au pierdut cu 4-0 primul amical al verii. ACS Fotbal Feminin a avut ca adversare două formații din Liga 2, Kelen SE 2 și Cigand SE, pe care le-a învins cu 2-1 și, respectiv, 6-0.

În această vară, echipa băimăreană a pierdut două tinere extrem de talentate, Ana Maria Filip (14 ani) și Daiana Oneț (16 ani), care au plecat la multipla campioană a României, Universitatea Olimpia Cluj-Napoca.

La schimb, au venit la ACS Fotbal Feminin Baia Mare de la echipa clujeană, sub formă de împrumut, alte două jucătoare. Este vorba de Cristina Paștea (atacant, 17 ani, născută în Sibiu) și Dariana Indrei (mijlocaș, 22 ani, născută în comuna Hărău, jud. Alba). Ultima dintre ele are mai multe selecții în loturile naționale ale României, la diferite categorii de vârstă. De asemenea, a jucat cu Universitatea Olimpia Cluj-Napoca în UEFA Women’s Champions League.

ACS Fotbal Feminin s-a înscris deja în sezonul următor al Ligii 1, în timp ce echipa a doua va juca în Liga 3. De asemenea, clubul băimărean va avea echipe în Campionatul Național de junioare Under 11, U13, U15 și U17. În afară de ACS Fotbal Feminin, doar campioana Universitatea Olimpia Cluj-Napoca și Vasas Odorheiu Secuiesc vor avea reprezentante la toate nivelurile de vârstă.

Gruparea băimăreană va fi sprijinită financiar în sezonul viitor de autorități. Aleșii județeni, reuniți în sistem videoconferință în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, au aprobat finanțarea Asociației Clubul Sportiv „Fotbal Feminin” Baia Mare cu suma de 50.000 lei.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here