FINAL – Pompierii se retrag din zona Borşa după patru zile de luptă cu focul (FOTO)

981

Forțele pompierilor maramureșeni se retrag din zona Borșa după o luptă de patru zile cu flăcările. În această dimineață a fost executat un zbor de recunoaștere de către echipajul de pe elicopterul din cadrul IGAV. În urma zborului s-a constata faptul că nu mai există focare pe munte. În zonă vor mai rămâne pentru supraveghere persoane din cadrul Ocolului Silvic.

“Timp de patru zile, pentru lichidarea incendiului, au depus eforturi susținute 7 ofițeri și 85 de subofițeri pompieri din cadrul ISU Maramureș, conduși de inspectorul șef colonel Chichișan Adrian. De asemenea, personalul din cadrul: Ocolului Silvic Alpina Borșa(20), Ocolului Silvic Vișeu de Sus(25), CLSU Borșa (15), ITPF (4), IPJ (2), voluntari /cetățeni (30), Salvamont (2), Club 4X4 Xtreme Adventure au luptat cot la cot cu pompierii pentru lichidarea incendiului”, au anuntat cei de la ISU Maramures.

Un sprijin deosebit a fost acordat de către Inspectoratul General al Aviației, care a trimis elicopterul dotat cu dispozitiv bambi bucket, cu ajutorul căruia s-au efectuat două intervenții de stingere. La fața locului, I.S.U. Maramureș a intervenit cu 12 autospeciale.În total au fost afectate 65 de hectare de vegetație alpină și conifere.

Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here