FĂRĂ SCĂPARE – Doi tineri din Maramureș au cumpărat telefoane mobile de peste 2000 euro cu bani falşi

1026

Reţinut de poliţişti pentru înşelăciune, falsificare şi punere în circulaţie de valori străine falsificate. Un tânăr, bănuit că a pus în circulaţie monede false, a fost depistat la începutul acestei săptămâni de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Maramureş, în 12 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş, au depistat un tânăr bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de monede străine şi punerea în circulaţie de valori străine falsificate.

‘Acesta este bănuit că, împreună cu un alt tânăr, în cursul anului 2017 au pus în circulaţie pe raza judeţului Maramureş monedă falsă străină. Cei doi sunt bănuiţi că au folosit 2 250 euro falşi pentru a plăti contravaloarea unor telefoane mobile achiziţionate de pe un site. În urma acţiunii desfăşurate ieri, poliţiştii au găsit asupra unuia dintre ei obiecte susceptibile a proveni din activităţi infracţionale. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Faţă de cel în cauză s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă’, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Maramureş.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here