FĂRĂ FALSURI – Magazinele din Maramureș, pline de haine contrafăcute

222

Nu miră pe nimeni că magazinele din Maramureș, inclusiv cele din Baia Mare, sunt pline de mărfuri contrafăcute. Au constatat asta polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cei care au continuat acțiunile pentru depistarea persoanelor care produc şi comercializează produse contrafăcute.

La ultima acțiune de acest gen a polițiștilor au fost verificați 13 operatori economici din Baia Mare şi din zona Valea Vişeului, controalele poliţiştilor vizând expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor şi autorizațiilor legale.

IPJ Maramureș anunță că au fost constatate 15 infracțiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Nu în ultimul rând, 88 articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 de lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum şi suma de 678 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here